Taart van de Week voor het Koloniefeest

Van links naar rechts: Jeroen Hettinga , Jeroen Bos , Folkert Wisman , Ronny Jongschaap en met taart Maik Vaartjes. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar de organisatoren van het Koloniefeest.

Na een gedwongen afwezigheid van twee jaar door Covid 19 werden de mannen van het Koloniefeest op zaterdag 2 juli verrast met de Taart van de Week. De organisatoren Jeroen Hettinga , Jeroen Bos , Folkert Wisman. Ronny Jongschap en met taart Maik Vaartjes werden door inwoners van Willemsoord hiermee in het zonnetje gezet. „Deze vriendengroep organiseerde dit jaar voor de 11e maal het Koloniefeest en worden hierin bijgestaan door vele vrijwilligers. Willemoord wordt door hen goed op de kaart gezet en zowel de kindermiddag als het avondprogramma met vele bekende artiesten was weer een volle bak. De taart is dan ook meer dan verdiend voor deze vijf vrienden!” (die overigens lieten weten dat de taart erg lekker was)

Wat begon als een eenmalig feestje, trekt het Koloniefeest duizenden bezoekers en is een feest voor iedereen. Dit jaar waren er 3800 kaartjes verkocht. Na een leuke familiemiddag, was het zaterdagavond volle bak. Maik Vaartjes, een van de organisatoren is blij met hoe het feest is verlopen, ondanks de afzegging van Mart Hoogkamer. „Gelukkig kon de band Ancora invallen, omdat hun zanger Patrick Jongschaap zijn agenda voor zaterdag speciaal had leeg gehouden om zelf naar het Koloniefeest te kunnen. Dat kwam voor ons mooi uit. En ook kon boerenrocker Boer Bennie invallen.” Dit jaar was het Koloniefeest voorzien van drie podia met een diverse line-up. Zo kwamen er op het hoofdpodium grote namen als René Karst en Frans Duijts. Ook stond daar Summerland, de ‘huisband’ van het Koloniefeest, zij staan namelijk al sinds de eerste editie op het feest. Naast het hoofdpodium was er ook een heuse Rock-tent. Hier stonden onder anderen De Heinoos en regionale band The Moonshine Ramblers. Voor de jeugd was er een buitenpodium met acts van Mental Theo en de Foute Party van QMusic.

Nieuws

menu