Taart van de Week voor reünie Witte Paarden

Taart voor de vrijwilligers; in het midden Henk Kranendonk en Lydia ter Schure.

Taart voor de vrijwilligers; in het midden Henk Kranendonk en Lydia ter Schure. Foto Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze keer naar de vrijwilligers van de reünie van Café de Witte Paarden.

Initiatiefnemers Henk Kranendonk en Lydia ter Schure hebben een groep vrijwilligers van buurtschap Witte Paarden-Baars bereid gevonden om te helpen met het organiseren van Reünie van Café de Witte Paarden. Afgelopen week kwamen zij bijeen. Als iedereen aanwezig is en een bakkie koffie voor zich heeft in Café de Witte Pony wordt er gelijk gezellig even bijgekletst voordat de vergadering start. Om klokslag 20.30 uur gaat de deur van het café open en tot ieders verbazing komen daar Gerrie van der Hogen en fotograaf Sieb van der Laan binnen. Gerrie heeft een verrassing voor deze groep in petto: de Taart van de Week. Gerrie spreekt de groep toe met veel waardering en mooie woorden.

De club organiseert op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 april een reünie van Café Witte Paarden op het ‘t Pennekampie. „Café de Witte Paarden was vroeger één van de grootste uitgaansgelegenheden in de wijde omgeving,” vertelt Lydia. „Als je daar als artiest niet had gestaan, dan was je geen grote artiest. Artiesten als BZN, CATS, George Baker, Pussycat, Dizzy man’s band en vele anderen hebben daar op het podium gestaan. Helaas is het café afgebroken en wordt er voor de reünie een tent geplaatst op het Pennekampie (feestterrein van buurtschap Witte Paarden – Baars). Het belooft een mooi weekend te gaan worden. Op vrijdagavond mogen wij Tribute to the Cats band uit Volendam begroeten, op zaterdagavond George Baker met Tilt en ook Drukwerk treedt dan op. Op zondag is er vrij entree en is de tent open tussen 16.00 en 20.00 uur voor ‘gezellig naproat’n’ met vinyl draaien en troubadours.”

De kaarten voor de zaterdag zijn al uitverkocht (men kan eventueel nog wel op de wachtlijst gezet worden). Voor de vrijdag zijn er nog iets meer dan 100 kaarten te verkrijgen. Henk en Lydia zijn ontzettend blij met deze groep vrijwilligers. „Dit kan niet vaak genoeg benoemd worden, want zonder hen was dit absoluut niet mogelijk geweest!”