Taart van de week voor Mboka en Paula

Een 'swingende' taart deze week voor Mboka en Paula (vooraan).

Een 'swingende' taart deze week voor Mboka en Paula (vooraan). Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar het team van dansschool SalseroMboka en Paula Hoomoedt van MFC Dalzicht. Twee jaar zijn ze bezig om een nieuwe activiteit op te zetten in Dalzicht.

„Met veel enthousiasme zijn er in 2020 salsadanslessen gestart. Door de steeds veranderende coronamaatregelen, avondsluitingen en enkele lockdowns, zijn de danscursussen gigantisch ‘hap snap’ verlopen. Dansparen zijn helaas door dit gebrek aan continuïteit afgehaakt, en is het weer nodig om opnieuw dansers te werven. En juist omdat dansen goed is voor je gezondheid, heerlijk bewegen, sociale contacten opdoen etc. willen we dit initiatief en het doorzetten hiervan stimuleren met een Taart van de Week,” aldus Marieke Pit.

„Vol enthousiasme staat Mboka, als positieve en energieke dansdocent opnieuw in de startblokken om Salsadanslessen te geven. De coronaperiode is anderzijds gelukkig goed besteed aan het verfrissen van de website Salseromboka.nl en aan het ontwikkelen van een ‘Bueno Student App’, waar cursisten zich aan kunnen melden voor de danslessen. Zowel dansparen als individuen kunnen zich opgeven voor de danslessen, de dansschool kan indien nodig voor extra (en ervaren) mannelijke danspartners zorgen. „

De beginnerslessen zijn op 1 maart gestart in MFC Dalzicht aan de Frieseweg 39 op de dinsdagavond om 19.30 uur. De eerste proefles is altijd gratis. Tot slot vult Mboka verheugd aan: „dat we Paula als beheerster, enorm willen bedanken voor haar flexibele inzet van de mooie danszaal in MFC Dalzicht. Voor haar, als beheerster van het multifunctioneel centrum, is het tevens een pittige coronaperiode geweest.”