Tactiek en behendigheid zijn troef bij eerste Cross Country Basse

Er komen meerdere disciplines uit de motorsport samen bij Cross Country; motorcross, enduro en trail. ANP

De Cross Country-rit in Basse is een nieuw evenement op de kalender van de stichting Autocross Basse. De rit is voor offroad- en crossmotoren en wordt zaterdag 18 maart voor het eerst verreden.

Het parcours heeft een lengte van 10 kilometer en gaat over een aaneengesloten terrein van 70 hectare bouw- en grasland. De stichting organiseert al vele tientallen jaren activiteiten op het circuit Schapendrift in Basse, waarvan de grote autocross ‘Battle of Basse’ een van de bekendste is, gevolgd door de Grasbaanraces en Trekker Trek.

De TT Basse was tot nu toe het enige motorevenement dat niet de Schapendrift plaatsvindt, maar op het stratencircuit van Basse. Het is de classic demo-race met oudere en klassieke motoren dat na 26 edities tot de klassiekers mag worden gerekend.

Bij de Cross Country draait het de behendigheid van de rijders, die verschillende hindernissen en obstakels zullen tegenkomen. Het gaat om bijvoorbeeld boomstammen, bakken met keien of sloten. Het is voor de deelnemers zaak om op een tactische manier te rijden en de energie goed te doseren zodat het parcours meerdere keren kan worden afgelegd.

Er komen meerdere disciplines uit de motorsport samen bij Cross Country; motorcross, enduro en trail. Het is een manier om offroad te rijden en geeft iedereen de mogelijkheid om op eigen niveau en tempo mee te doen.

Voor de deelnemers, het zijn er ongeveer 500, is een zogeheten MON-licentie of MON-daglicentie verplicht van Motorsport Organisatie Nederland. Er wordt ook gereden volgens dit reglement van de MON. Licenties van de KNMV zijn niet geldig. Het parcours is niet geschikt voor de quad.

De motorkeuring start om 9.00 uur en is aan de Basserweg 18. De eerste start is om 10.00 uur, de laatste om 15.00 uur. Daarna gaat het parcours dicht.

De eerste editie van de Cross Country wordt afgesloten met een hapje, drankje en live muziek. De feesttent is vanaf 17.00 uur geopend en de entree is gratis. Iedereen die naast motoren ook houdt van gezelligheid is welkom. Opgeven voor de Cross Country kan vanaf 14 jaar en 125 cc via de site of app van Moto Inside .

Nieuws

menu