Team 'Blankenham klimt tegen MS' beklimt de Mont Ventoux

Het team dat de Kale Berg gaat bedwingen heet 'Blankenham klimt tegen MS'.

Het team dat de Kale Berg gaat bedwingen heet 'Blankenham klimt tegen MS'. Foto: aangeleverde foto

Voor het 5e jaar zet Blankenham zich in voor het goede doel: bewegen voor Multiple Sclerose (MS). De Blankenhammers doen dit door de beroemde Kale Berg, de Mont Ventoux, te beklimmen. Lopend, hardlopend of fietsend de ‘Reus van de Provence’ op met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak van MS met als uiteindelijke doel een MS-vrije wereld.

‘Blankenham klimt tegen MS’ heet het team, de stichting waar zij onder vallen is MoveS (www.moves.ms ) Een belangeloze stichting ontstaan uit mensen (allemaal vrijwilligers) die vaders, moeders, vrienden of bekenden hadden die leden onder de ziekte MS en dus van dichtbij mee maakten wat voor gevolgen deze vreselijke ziekte voor ze had.

2e Pinksterdag, 6 juni

Dit jaar op 2e Pinksterdag, 6 juni, organiseren ze voor het 10e jaar het evenement www.klimmentegenms.nl. Honderden mensen bedwingen die dag lopend, hardlopend, fietsend of handfietsend deze magische berg, vaak als tegenprestatie voor alle donaties die men opgehaald heeft. Al dit opgehaalde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar de oorzaak van MS.

Dit jaar bestaat het team Blankenham tegen MS uit 3 leden: Jantina de Jonge zal minstens 1x op de racefiets de Mont Ventoux gaan beklimmen. Rob de Jonge (teamcaptain) zal 3x van 3 verschillende kanten en op 1 dag op de racefiets de Mont Ventoux gaan beklimmen. „Onze topper dit jaar is Gosse van der Zee, hij zal proberen om 3x van 3 verschillende kanten en op 1 dag hardlopend de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Dat is ruim 65 km bergop dus 1,5 marathon, een ongelofelijke prestatie als dit gaat lukken”.

Actiedag op de zaterdag voor Pasen

De zaterdag voor Pasen (16 april) zullen zij, met hun jaarlijkse actie, wederom warm gerookte zalm gaan verkopen, gerookt via Smokey and The Grillbandits aan de Kuinderweg. Ook verkopen zij dan weer verse roomboterstroopwafels. Naast de zalm verkopen ze dit jaar ook zalmsalades, ambachtelijk bereid uit dezelfde zalm die ze ook gerookt verkopen.

Meer informatie: Facebook pagina Blankenham klimt tegen MS.

Daarnaast kunnen klanten van Jumbo Marknesse in de maanden april en mei hun statiegeld bon doneren aan team bij Klimmen tegen MS.

Doneren kan ook via de volgende link:

https://klimmentegenms.moves.ms/team/blankenham-klimt-tegen-ms