Thrillerserie opgenomen in de Weerribben vanaf zondag te zien bij SBS

De Junior Rangers van het nationaal park op de set voor de opnamen van de thrillerserie ' Diepe Gronden'. Foto: aangeleverde foto

De opnamen zijn in mei en juni al gemaakt, vanaf zondag is het eindresultaat te zien: de vierdelige thrillerserie ‘Diepe Gronden’, opgenomen in de Weerribben, met behulp van figuranten uit de regio.

Bekende namen als Linda de Mol en Egbert-Jan Weeber kwamen naar de Weerribben voor de opnamen; dit gebied speelt namelijk een prominente rol in de serie, waarvan de eerste aflevering zondag 2 januari om 20.30 uur te zien is op SBS 6.

Linda de Mol en Egbert-Jan Weeber spelen de hoofdrollen in de vierdelige thrillerserie ‘Diepe Gronden’. Zij spelen twee rechercheurs die een onderzoek leiden naar de moord op een 17-jarig meisje in de Weerribben.

Andere rollen zijn er voor Chris Zegers, Hannah Hoekstra, Urmie Plein, Peter Blok, Mark Rietman, Ricky Koole, Susan Visser en Kasper van Kooten. Figurantenrollen waren er voor de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De Junior Rangers waren in mei betrokken bij de opnamen.

Linda de Mol onderzoekt als gedragsdeskundige Anna van Kessel samen met het lokale rechercheteam onder leiding van Timon de Zwart, gespeeld door Egbert-Jan Weeber (40), de moord op een 17-jarig meisje in natuurgebied de Weerribben.

„Diepe Gronden is een ontzettende spannende en dramatische miniserie geworden, waar ik erg trots op ben. En natuurlijk was het zeer fijn om weer samen te werken met Will Koopman, en uiteraard ook met deze fantastische cast.”

Het verhaal van Diepe Gronden luidt als volgt: als de 17-jarige Daphne Oosthoek (Sterre van Woudenberg) naakt en met een plastic zak om haar hoofd gevonden wordt in het water, wordt al snel gedacht aan een seksueel motief. Michel van Ginkel (Chris Zegers), de boswachter van de Weerribben, is de laatste die haar levend heeft gezien. Als Anna, gespeeld door Linda, een link ontdekt met een ander meisje dat drie jaar eerder verdween, brengt dat de zaak in een stroomversnelling. En als er opnieuw een meisje verdwijnt gaan alle alarmbellen af en beseffen ze dat ze mogelijk te laat zijn.

De afleveringen zijn iedere maandag na uitzending te zien bij Videoland.

Nieuws

menu