Tien theaters starten gezamenlijk met kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen

Tien theaters in de regio Zwolle werken samen in de campagne ' Theater. Goed voor elkaar!' .

Een bijzondere aftrap van het nieuwe theaterseizoen: de tien theaters van Regio Zwolle starten zaterdag 21 mei gezamenlijk met de kaartverkoop voor het seizoen 2022/2023. Een unieke samenwerking die de komende jaren verder versterkt wordt.

Inwoners en passanten krijgen in de regio Zwolle (4 provincies) te zien en horen dat de kaartverkoop 21 mei om 10.00 uur van start gaat. Niemand kan er omheen. De aftrap wordt ondersteund met een regionale campagne, waarin ook voor acteur en schrijver Jon van Eerd een rol is weggelegd.

Unieke samenwerking in theaterland

Vorig jaar presenteerden de theaters zich voor het eerst gezamenlijk met de campagne ‘Theater. Goed voor elkaar!’ Dit jaar wordt de samenwerking verder geïntensiveerd en hebben de theaters besloten om gezamenlijk met de kaartverkoop voor het theaterseizoen 2022/2023 te starten. Een unieke samenwerking in theaterland.

Meer keuze

Na de eerste stappen werken de tien theaters in Regio Zwolle nu intensief samen op het gebied van programmering, marketing, systemen, talentontwikkeling, scholing en bedrijfsvoering. Het theaterpubliek heeft daardoor meer keuze en er is een betere beheersing van de kosten. De samenwerkende theaters zijn het HOFtheater in Raalte, Veluvine in Nunspeet, Theater De Tamboer in Hoogeveen, Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, De Voorveghter in Hardenberg, de Stadsgehoorzaal Kampen, De Meerpaal in Dronten, Theater ’t Voorhuys in de Noordoostpolder, Schouwburg Ogterop in Meppel en Zwolse theaters in Zwolle.

Cultuur onmisbaar

Voor de theaters is de aftrap van het nieuwe seizoen extra speciaal. Na twee seizoenen die gekenmerkt werden door lockdowns en coronabeperkingen, kijken zij hoopvol uit naar de toekomst. De twee coronajaren hebben laten zien dat kunst en cultuur onmisbaar zijn voor een gezonde samenleving. Mensen hebben behoefte aan ontspanning en afleiding. En dat moet het komende seizoen weer volop gebeuren.

Nieuws

menu