Tineke Rudolphie (61) stopt als turntrainster bij Sport Vereent: 'Sport Vereent zit in mijn hart'

Tineke Rudolphie aan het werk als turntrainster. eigen foto

Tineke Rudolphie (61) stopt als turntrainster bij Sport Vereent. Gisteren (donderdag 8 juli) was het zover. Ze geeft haar stokje door aan Rik Steenstra uit Steenwijk. „Hij was ooit mijn talent. Turnde in jeugdteam Nederland en nu wordt hij de trainer. Mooier kan het niet!”

„Sport Vereent zit in mijn hart”, zegt ze. „Na 12 jaar les gegeven en 2 jaar er tussen uit werd ik 4 jaar geleden gevraagd of ik nog 1x een herenturngroep wilde opzetten/ starten. Ik zou 1 jaar blijven als een soort ambassatrice… Dit heeft 4 jaar geduurd! Het is gelukt: in Oldemarkt is nu een mooie herenturngroep van ongeveer 0 jongens/ heren variërend van 5/6 tot 13 jaar.”

Tineke blijft zich inzetten om bewegen te promoten. „Ik ga mij nog meer richten op het meer bewegen voor ouderen. In september starten alle groepen in Steenwijk, Steenwijkerwold, Wilemsoord, Meppel en Wijster/Westerbork. Mijn groep in Vledder is al weer begonnen en we gaan de hele zomer door op de tennisbaan of bij slecht weer in de Spronk.”

Verder zit zij in groep senioren van het Sport akkoord. „Mijn wens is dat alle senioren op hun eigen niveau kunnen bewegen actief/ stoel en staand afwisselen (balansgroep) of zit (rolstoel/ rollatorgym) in heel Steenwijkerland.”


Nieuws

menu