Toegankelijke excursies over drijvende land

Deze korte excursie is een leuke kennismaking met de aantrekkelijke waterrijke landschappen van De Wieden.  Foto: Natuurmonumenten, Stefan Claessens

Voorjaar in De Wieden. Op zondag 10 april zijn er een korte excursie op het drijvende land vanuit het Bezoekerscentrum De Wieden aan het Beulakerpad 1. Op de hooilandjes en langs de slootkanten staan de eerste knalgele dotters en de zachtroze pinksterbloemen te stralen. De eerste vlinders hebben zich al laten zien, dwarrelend over het drijvende land.

Je loopt over een goed begaanbare drijvende vlonder, die ook toegankelijk is met een rolstoel. De gids neemt je mee langs verschillende typen natuur die De Wieden rijk is, zoals een petgat, hooilandjes, rietland en moerasbos. Je ziet hoe het drijvende land hier vanzelf aangroeit. Deze korte excursie is een leuke kennismaking met de aantrekkelijke waterrijke landschappen van De Wieden.

Praktische informatie

Op zondag 10 april zijn er excursies van 13.00 – 14.00 uur en van 14.30 tot 15.30 uur. Aanmelden kan via natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Van april tot en met oktober geopend op dinsdag tot en met zondag van 10 – 17 uur.

Nieuws

menu