Toutenburgher Muzikanten geven zaterdag jubileumconcert

De Toutenburgher Muzikanten geven zaterdagavond hun jubileumconcert.

De Toutenburgher Muzikanten geven zaterdagavond hun jubileumconcert. Foto Toutenburgher Muzikanten

De Egerländerkapel ‘Toutenburgher Muzikanten’ uit Vollenhove bestond vorig jaar 40 jaar. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk dit jubileum te vieren. Het jubileumconcert werd uitgesteld, maar zal nu gehouden worden op zaterdag 22 oktober in Zalencentrum De Burght aan de Godfried van Rhenenlaan 2. Het concert begint om 20.00 uur.

Al sinds de oprichting staat de kapel onder leiding van Gerrit te Vaarwerk. Na 40 jaar vond hij het genoeg en is hij in in de kapel gaan meeblazen. Te Vaarwerk heeft onlangs de dirigeerstok overgedragen aan Benny Eissens uit Hoogeveen. Benny is solo-klarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en hij is een professional op het gebied van de Böhmische en Egerländer muziek. Hij kent alle finesses en de speelwijze van deze muziek. Het belooft een gezellige muzikale avond te worden, die mede opgevrolijkt zal worden door de bekende muzikant Ruud Appelhof op steirische harmonica. Ruud heeft een aantal keren in de top 10 van de Oostenrijkse Muziekparade gestaan.

Diverse muzikanten van de kapel komen uit de regio. De kapel wenst dan ook een regionale blaaskapel te zijn en is nog op zoek naar muzikanten op klarinet, bugel/flügelhorn, tenor/bariton en trombone. De repetities worden wekelijks in Zalencentrum De Burght te Vollenhove gehouden op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Andries Bakker (06-38898719) of Gerrit te Vaarwerk (06-20501346).

De toegangsprijs voor het jubileumconcert bedraagt € 10,00 per persoon en kunnen besteld worden per telefoon 06-38898719 of via de website van de kapel: . Aan de zaal zijn kaarten alleen via contante betaling verkrijgbaar.