Trefpunt Open over Kanker

De werkgroep Trefpunt Open over Kanker, dat elke derde donderdag in de maand in het gebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land aan de Mr. Z. ter Steghelaan in Steenwijk wordt gehouden. Foto: Aangeleverd

Elke derde donderdagmiddag van de maand kunnen mensen met kanker, hun naasten en mantelzorgers elkaar ontmoeten tijdens het Trefpunt Open over kanker.

De middagen worden georganiseerd door verschillende welzijnsorganisaties die samen het Trefpunt hebben opgezet. Zo zijn er wijkverpleegkundigen, een coördinator palliatieve zorg en is Sociaal Werk De Kop betrokken met het mantelzorgnetwerk.

Een van de organisatoren is Harmiene Gommans, coordinator van het netwerk palliatieve zorg Drenthe-Steenwijkerland. Zij weet dat het niet voor iedereen even makkelijk is om de eerste stap naar het Trefpunt te zetten. „Laagdrempelig met elkaar in gesprek kunnen gaan over je ervaringen met kanker en het vinden van de juiste ondersteuning bij jouw eigen behoeftes is een must! Weet dat er een luisterend oor is en dat de koffie en thee klaarstaat voor je. Met elkaar gaan we verder bouwen aan dit Trefpunt.”

Elke derde donderdagmiddag van de maand is het Trefpunt open van 14.00 tot 16.00 uur in het gebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land aan de Mr. Z. ter Steghestraat 9 in Steenwijk. Bezoekers kunnen doorlopend aanschuiven. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Wie meer informatie wil kan contact opnemen met Sociaal Werk De Kop via 0521-745080 of mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl

Nieuws

menu