Trekkertrek in Basse op circuit Schapendrift

Trekkertrek op circuit Schapendrift in Basse, op zaterdag 14 mei. Foto: Aangeleverde foto

Op het circuit Schapendrift in Basse staat zaterdag voor het eerst trekker trek op het programma. De trekkers verslepen dit keer niet de gestrande crossauto’s maar gaan 14 mei onderling de strijd aan.

Het is vaker een punt van discussie welke boer de beste trekker of tractor heeft en zo is ooit in Amerika de sport tractor pulling begonnen. Om uit te maken welke boer de sterkste tractor in de regio had, werd een wedstrijd gehouden, waarbij een grote steen moest worden voortgetrokken. Inmiddels is de grote steen vervangen door een sleepwagen en eind jaren zeventig waaide de sport over naar Europa. Nu dus voor het eerst in Basse en zou de sleepwagen weer vervangen kunnen worden in Steenwijkerland, want grote stenen in overvloed.

Op circuit Schapendrift staan er voor de wedstrijden twee sleepwagens klaar; ‘Mission impossible’ uit Laren en ‘Hobby power’ uit Nieuw Roden. Er zijn al 90 deelnemers, verdeeld over zeven klassen van trekkers van 2,5 ton met maximaal 70 pk tot trekkers van 11 ton en geen beperking op vermogen.

De rijders, waaronder een tiental uit Basse zelf, zullen een zogeheten ‘full pull’ proberen te voltooien over de 100 meter lange baan van Basse. Als dat niet lukt dan wint degene die de grootste afstand heeft afgelegd.

De lokale loon- en mechanisatiebedrijven, waaronder Oosterveld, Rotink en Pereboom zullen sterk vertegenwoordigd zijn om de regionale strijd aan te gaan. De sport kent altijd een erg sportief en gezellig karakter en in de stijl daarvan zal de dag gezamenlijk met live muziek en de prijsuitreiking worden afgesloten in de feesttent. De Basse Trekkertrek begint om 10.00 uur op circuit Schapendrift.

Nieuws

menu