Tributefestival Het Zwarte Goud presenteert driedaagse programma met The Kik en vergeten artiesten

The Kik vormt zaterdag 3 juni het hoofdprogramma van het festival.

The Kik vormt zaterdag 3 juni het hoofdprogramma van het festival. Foto Guy Kokken

De goudzoekers presenteren een driedaags programma rond Tributefestival Het Zwarte Goud. Voor de legendarische optredens op zaterdag 3 juni staat het terrein aan de Halleweg in Sint Jansklooster al twee dagen bol van de activiteiten. Drie dagen lang brengt een muzikale commune een ode aan het zwarte goud van vroeger en nu.

Eerder maakte de organisatie al bekend dat The Kik het hoofdprogramma vormen van het Tributefestival. Bovendien komen veel vergeten artiesten uit het verleden naar Sint Jansklooster. Op het festival wordt ook een boek gepresenteerd met daarin de verhalen van veel mensen die een belangrijke rol speelden in de hoogtijdagen van het muzikale vinyl.

The Kik sluit drie dagen vol muziek af. Donderdag 1 juni om 18.00 uur begint een muziekmarathon. Vinylliefhebbers en radiostations uit de regio vormen een commune die drie dagen lang vinyl draaien. Ze zenden uit op de frequentie van ZwartewaterFM die haar zender beschikbaar heeft gesteld. Op donderdagavond staan ook een bingo en het Kloosterse kampioenschap klaverjassen op het programma.

Op vrijdag zijn koffieleuten vanaf 10.00 uur welkom voor een bakje zwart goud. ’s Middags verandert deze koffietijd in een vrijdagmiddagborrel. Een reden om het festivalterrein te verlaten, is er daarna niet. ’s Avonds is er namelijk een Amerikaanse barbecue, waarvoor gasten dus hun eigen food mee moeten nemen.

Zaterdag is de familiedag. Het festivalterrein verandert om 10.00 uur in een gezellige vrijmarkt met activiteiten voor jong en oud. Vanaf 14.00 uur sluit de familiedag onder het mom van ‘de bezem er door’. Dan maakt de organisatie het terrein klaar voor de muzikale optredens. Dit tributefestival begint om 18.00 uur. Naast The Kik treden bekende en vergeten artiesten uit de Nederlandse muziekhistorie op.

Er bij zijn? Koop dan je kaarten op www.hetvergetenzwartegoud.nl . Op de website kun je ook alvast een exemplaar van het boek reserveren.