Tuk krijgt prachtig speelterrein dankzij twee doorpakkende buurvrouwen: 'Een duidelijke boodschap van de bewoners'

Waar een babbeltje tussen twee buurvrouwen al niet toe kan leiden. Anje Hendriks en Alieke Terpstra uit Tuk zijn eigenlijk nog volop verbaasd. Ruim een jaar geleden constateerden ze dat het grote lege grasveld nabij Schutterswoerthe niks lag te doen. Na elke regenbui was het nat en bleef het lang nat, kinderen hadden niets te spelen, terwijl het terrein zoveel potentie had. Praten en nog eens praten resulteerde in een mooi, uitvoerbaar plan voor een speel- en ontmoetingsterrein.

Samen met een aantal buren hebben Alieke Terpstra (links) en Anje Hendriks het voor elkaar gebokst dat Tuk een fraai speel- en ontmoetingsveld krijgt.

Samen met een aantal buren hebben Alieke Terpstra (links) en Anje Hendriks het voor elkaar gebokst dat Tuk een fraai speel- en ontmoetingsveld krijgt. Foto: George Huisman

Plan is klaar, financiering gereed, speeltoestellen besteld en de gemeente popelt om ermee aan de slag te gaan. In oktober, november worden de eerste bomen en struiken geplant, en mochten de toestellen er zijn, zullen ook deze worden geplaatst. Een gesprek met twee tevreden vrouwen. Dat zo’n onschuldig gesprekje uitmondt in een prachtig plan, waarmee kinderen én ouderen worden bediend én dat een duidelijke verbetering van de leefomgeving betekent, hadden ze niet kunnen bevroeden.

Nieuws

menu