Tuk viert zomerfeest in aangepaste vorm

Een foto van het laatste feest, in 2019 met onder andere sjoelen. Foto: Wilbert Bijzitter

Vanwege corona was er in 2020 geen Zomerfeest in Tuk. Dit jaar is er wel feest, in aangepaste vorm op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus.

Het feest begint vrijdagmiddag om 15.00 uur met een viswedstrijd bij de Heerenbrug. Om 19.00 uur is de traditionele optocht van versierde wagens, fietsen en skelters. De route is als volgt: de Erfgenamen, Burgemeester Boldinghlaan, Tukseweg, Bergsteinlaan, kruising Oldemarktseweg oversteken, vervolg Bergsteinlaan, Hummelingen, Tukseweg, JHW Pasmanweg, eindpunt parkeerplaats Racketcentrum.

De jeugd (12-18 jaar) gaat ’s avonds naar Pieter Poot in De Blesse voor de Break in Battle, een nieuw escape room ervaring. In de kelder van het dorpshuis is er onder leiding van Thom Snoeren op anderhalve meter klaverjassen. Aanvangstijd is 20.00 uur. Om aan de anderhalve meter norm, te voldoen is er een maximaal aantal deelnemers. Daarom is vooraf aanmelden belangrijk.Dit kan door een mail te sturen naar opgave@pb-tuk.nl .

Zaterdagochtend gaat het feest om 10.00 uur verder met een kinderochtend bij het Woldkasteel. Er zijn diverse spelletjes voor alle kinderen uit Tuk tot en met 8 jaar: sjoelbak, zaklopen, snoephappen, skippyballen, voetbalclinic, schminken, waterpistool schieten, springkussen.

Om 14.00 uur is er een vossenjacht voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Het feest wordt zaterdagavond afgesloten met ‘hap en stap’, een wandeltocht van 7,5 kilometer voor de inwendige mens. De start is tussen 19.00 en 20.00 uur bij Racketcentrum. De route blijft nog een verrassing. Die wordt een week van te voren gemaild. Voor opgave (voor 15 augustus): opgave@pb-tuk.nl.

Nieuws

menu