Turnster Evi Smit wint clubkampioenschap van svGIETHOORNse

De turnsters Evi Smit en Roos Nijland, de winnnaars van de clubkampioenschappen svGIETHOORNse. Foto: Aangeleverd

Na twee jaar wachten heeft de afdeling Gymnastiek van svGIETHOORNse traditiegetrouw op Goede Vrijdag de clubkampioenschappen turnen weer kunnen houden. Evi Smit behaalde de hoogste score en mag zich clubkampioen noemen.

Het kampioenschap was in ’t Kulturhûs de Eendracht in Giethoorn. De turners werden beoordeeld op verschillende onderdelen: brug gelijk, balk, sprong, en vrije oefening en de jongens ook nog op brug ongelijk en ringen in plaats van balk. Alle deelnemers hebben een diploma gekregen met daarop hun individuele resultaten. Daarnaast werd per categorie een medaille uitgereikt, en een beker voor de winnaar.

Clubkampioen is Evi Smit geworden. Zij behaalde de hoogste score en won de Museum de Oude Aardecup. Roos Nijland heeft de prestatiebeker gewonnen. Zij kreeg deze beker omdat zij het hele jaar goed aanwezig geweest bij de lessen en heeft de meeste vooruitgang gemaakt.

De organisatie is blij dat alles goed is gelopen en dat er zoveel publiek aanwezig was. Volgens hen hebben alle turners goed hun best gedaan en was het een mooie wedstrijd.

Nieuws

menu