Twee grote musici op het podium van Blokzijl Klassiek

Rosanne Philippens concerteert in Blokzijl samen met Zoltán Fejérvari.

Rosanne Philippens concerteert in Blokzijl samen met Zoltán Fejérvari. Foto Blokzijl Klassiek

Zondagmiddag 18 september is er in de Grote Kerk in Blokzijl een bijzonder concert van Blokzijl Klassiek.

‘Energiek’, ‘gevoelig’ en ‘vlekkeloos’ zijn de woorden, die een krant gebruikte om het spel te beschrijven van violiste Rosanne Philippens, die samen met de Hongaarse pianist Zoltán Fejérvári op zondag 18 september zal optreden in de Grote Kerk van Blokzijl. Het optreden, dat eerder geprogrammeerd stond in januari 2021 en toen vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan, stond eerder dit jaar op de agenda en moest toen wederom gecanceld worden. Het tweetal speelt vioolsonaten van Francis Poulenc, Gabriel Fauré en Cesar Franck.

Rosanne Philippens studeerde zowel aan het Haags conservatorium als aan de Hochschule für Musik in Berlijn en sloot beide af met de hoogste onderscheiding. Ze is prijswinnaar van diverse concoursen. In 2015 bracht ze een, door het tijdschrift ‘Luister’ met een 10 bekroonde cd uit met werken van de Poolse componist Szymanowski. De beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen heeft ze creatief benut door een CD-opname te maken met het door haarzelf opgerichte orkest ‘The Vondel Strings’.

Zoltán Fejérvari heeft ook diverse concoursen gewonnen, is een veelgevraagde pianist en musiceert op grote podia wereldwijd. Hij wordt geroemd om zijn buitengewone muzikaliteit en virtuositeit. Voor zijn opnames van werken van Janáček en Schumann ontving hij internationaal de hoogste waardering. Momenteel is hij docent aan de Hochschule für Musik in Basel.

Het concert in de Grote Kerk begint om 15.30 uur; reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 06-15368085.