Twee personen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij bosbrand aan De Auken tussen Giethoorn en Zuidveen

De bosbrand aan De Auken.

De bosbrand aan De Auken. Foto: Compact Media

De politie heeft twee personen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een bosbrand aan De Auken tussen Giethoorn en Zuidveen, die woensdagavond woedde.

Aan De Auken tussen Giethoorn en Zuidveen werd woensdagavond even voor 22.00 uur een bosbrand gemeld. Brandweerkorpsen uit IJsselland en Drenthe werden massaal gealarmeerd voor een forse bosbrand waarbij de kans op uitbreinding hoog was.

Naast de omliggende korpsen van Giethoorn en Steenwijk kwamen ook de brandweerkorpsen van Staphorst, Oldemarkt, Havelte, Vledder en Ruinerwold ter plaatse. Bij aankomst bleek het vuur te woeden naast een voetpad richting de vogelkijkhut in het natuurgebied De Wieden.

Door snel handelen van de brandweerkorpsen werd verdere uitbreiding voorkomen. Omdat het natuurgebied moeilijk bereikbaar was gingen de brandweerlieden met waterzakken en vuurzwepen het vuur te lijf.

De politie heeft twee personen, onder wie een minderjarige, aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de brand. De politie is een onderzoek gestart waarbij mogelijke bewijslast werd veiliggesteld. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies heeft plaatsgevonden. Het is niet bekend hoe groot het perceel is wat door de brand deels verloren is gegaan. Rond middernacht vertrokken de laatste hulpdiensten.