Twintigste survivalrun ‘Veno in the Wetlands’ met 1300 deelnemers en Lange Survivalrun (LSR) als extra categorie

Het parcours bestaat uit 58 verschillende hindernissen, zoals swingovers, apenhangen en boogschieten. Archieffoto Wilbert Bijzitter

De Stichting Survivalrun Vollenhove (SSV) houdt zaterdag 12 november voor de twintigste keer de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’. Aan deze speciale jubileumeditie doen meer dan 1300 wedstrijd- en recreatieve deelnemers mee.

De survivalrun ‘Veno in the Wetlands’ start ’s morgens met de verschillende wedstrijdcategorieën. De jeugd start in drie verschillende leeftijdscategorieën, namelijk 10-11 jaar, 12-14 jaar en 15-17 jaar. De volwassen survivalrunners strijden in drie verschillende wedstrijdcategorieën om de eerste plaats: de Korte Survivalrun (KSR), de Middellange Survivalrun (MSR) en de Lange Survivalrun (LSR). Rond het middaguur starten de recreanten. Vanwege het lustrum heeft de organisatie de Lange Survivalrun (LSR) als extra categorie toegevoegd.

Parcours

Afgelopen zaterdag 8 oktober is het bouwteam al begonnen om de eerste hindernissen te plaatsen. De deelnemers aan de survivalrun lopen verschillende afstanden: 5, 8 en 20 kilometer. Het parcours bestaat uit 58 verschillende hindernissen, zoals swingovers, apenhangen en boogschieten. De recreatieve deelnemers lopen hetzelfde parcours als de wedstrijdlopers, alleen zijn de hindernissen in de meeste gevallen iets makkelijker. In totaal verschijnen meer dan 1300 deelnemers aan de start bij De Burght in Vollenhove.

Toeschouwers zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Langs het parcours is een fietsroute uitgezet, zodat er meegereden kan worden met de survivalrunners.

Kidsrun

Een dag voor de survivalrun, op vrijdag 11 november, wordt voor de derde keer de Kidsrun georganiseerd. Deze run is speciaal voor leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar doen scholen uit Vollenhove, Sint Jansklooster, Wanneperveen, Steenwijk, Oldemarkt en Marknesse mee aan de Kidsrun. De meer dan 200 leerlingen lopen een mini-survivalrun in en rond het park van Vollenhove.

Inschrijving

Inschrijven is nog steeds mogelijk voor enkel de wedstrijd en recreatiecategorie van 20 km. Meer informatie over ‘Veno in the Wetlands’, de inschrijvingen en de Kidsrun is te vinden op www.survivalrunvollenhove.nl .

Nieuws

menu