Uitgesteld concert Overijssel viert Vrijheid met moment van herdenking

In de hervormde kerk in Wanneperveen speelde de Zwolse pianist Jan Vayne zondag het meerdere keren uitgestelde concert Overijssel viert Vrijheid. Hij deed dit samen met popkoor WanneBe en violiste Jenine Mijnheer.

In de hervormde kerk in Wanneperveen speelde pianist Jan Vayne, samen met popkoor WanneBe en violiste Jenine Mijnheer het uitgestelde concert Overijssel viert Vrijheid.

In de hervormde kerk in Wanneperveen speelde pianist Jan Vayne, samen met popkoor WanneBe en violiste Jenine Mijnheer het uitgestelde concert Overijssel viert Vrijheid. Foto: Frens Jansen

Bij het concert waren wethouder Marcel Scheringa aanwezig en Arend Pluim. Pluim heeft zich ingezet voor de gedenkplaquette voor burgemeester Pieter Klaas Roege van Wanneperveen, die in 1943 door de bezetter werd gefusilleerd. Deze plaquette zou tijdens de viering van 75 jaar vrijheid onthuld worden, maar door corona verliep dat anders. Dat gebeurde uiteindelijk op 20 november 2020 door burgemeester Rob Bats, in het bijzijn van familie van burgemeester Roege en initiatiefnemer Arend Pluim, 77 jaar nadat de burgemeester werd doodgeschoten.