Uitreiking Anne Beeltje Cultuurprijs wordt uitgesteld

Wie wordt de opvolger van Han Evers en wordt volgend jaar de winnaar van de Anne Beeltje Cultuurprijs? Foto: Wilbert Bijzitter

Ondanks de ruime publiciteit zijn er vanuit de bevolking van Steenwijkerland slechts 2 kandidaten voorgedragen voor de Anne Beeltje Cultuurprijs.

„Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit, dat er door de coronamaatregelen, de laatste tijd weinig culturele manifestaties zijn geweest”, zo gist Pieter Bosch van de organiserende Lionsclub.

Uit de 2 kandidaten kunnen niet de gebruikelijke 3 genomineerden worden gekozen. „De jury en de organisatie kunnen zelf wel kandidaten bedenken, maar zij stellen zich op het standpunt dat de voordrachten uit de samenleving moeten komen”, vervolgt Pieter Bosch.

„Hopelijk krijgt de cultuur dit jaar weer kansen en kan er volgend jaar (waarschijnlijk in het weekend van Kopje Cultuur) weer op een grootse en waardige wijze de prijs worden uitgereikt op een voor iedereen toegankelijke bijeenkomst en heeft de jury de keus uit diverse voordrachten”, zo hoopt hij.

Gemotiveerde voordrachten van kandidaten kunnen het hele jaar gedaan worden door middel van een e-mail aan annebeeltjecultuurprijs@gmail.com.

Nieuws

menu