Uitverkochte tent voor Muziekfestival EiGenwijs

De derde editie van het Muziekfestival EiGenwijs was zaterdag een groot succes. Alle 750 kaarten werden verkocht. „Eindelijk gewoon weer een feestje zonder beperkingen.”

Volop muziek in de feesttent.

Volop muziek in de feesttent. Foto: Sieb van der Laan

„Wij zijn een echte band”, klinkt het tot ver buiten de festivaltent op het erf van de Maargies Hoeve. De Amsterdamse band Wimpie en de Domino’s hebben zojuist het spits afgebeten van Muziekfestival EiGenwijs. Op dat moment komen van de parkeerplaats in het weiland nog tientallen mensen aangelopen die ook het festival voor mensen met en zonder beperking bij willen wonen. Zij passeren eerst een hokje waarin een ezel hen herkauwend bekijkt. Daarna moeten de bezoekers aan de vrijwilligers van de Maargies Hoeve hun toegangsbewijs en de QR-code op hun CoronaCheck-app laten zien. Dat gaat in de meeste gevallen goed. Bij een bezoekster waarbij dat niet meteen lukt zegt de vrijwilliger streng: „Het spijt me, maar ik kan je niet toelaten, ook al was je de koningin zelf.”

‘Super leuk’

Medeorganisator Hedy Nijk vertelt dat alle 750 toegangskaarten verkocht zijn.

„Vooral de laatste dagen ging het hard.” Met een grote lach op haar gezicht voegt ze daaraan toe: „Eindelijk gewoon weer een feestje zonder beperkingen.” Tevreden kijkt ze daarbij naar de groepjes feestgangers die dicht op elkaar bij de tafeltjes staan en verderop in de tent voor het podium samendrommen. Dat je nog kunt ruiken dat hier overdag de Kalverkeuring van Kalveropfokclub Jong Leven is geweest, stoort niemand. Lily Bijdevaate rijdt ondertussen met haar rolstoel tot middenin de tent. „Super leuk dit feest, hier was iedereen heel erg aan toe. Het is fijn dat we die anderhalve meter afstand los kunnen laten”, zegt zij enthousiast.

Nederlandstalige hits

Na Wimpie en de Domino’s is Karambam aan de beurt. De band speelt feestmuziek en bekende Nederlandstalige hits. „Laat je horen!” roept de leadzanger op. Dat hoeft hij geen twee keer te zeggen. „Ja, dat is mooi, mooi, mooi man”’ brullen honderden bezoekers even later mee. Het is dan nog maar acht uur, maar de dansvloer is al gevuld en alle handjes gaan de lucht in. En dan moeten De Dikdakkers en Mooi Wark nog komen. Zij geven ook een spetterend optreden met allemaal Nederlandstalige hits. Bram Kikkert (15) amuseert zich daarbij prima. „Dit heb ik wel gemist. Gezellige mensen en leuke muziek”, vat hij de avond mooi samen, waarna hij zich opnieuw in het feestgedruis mengt.

Tekst gaat onder foto verder


Open dag

Zaterdag overdag is er ook al van alles te beleven in de Maargies Hoeve en het Kooklokaal. Zorgboer Lu Nijk en zijn team organiseerden namelijk een Open Dag. „We hebben heel wat bezoekers verwelkomd en veel blije gezicht gezien”, vertelt Hedy Nijk. Volop belangstelling was er volgens haar vooral voor de net geopende boerderijwinkel. Hier zijn zuivelproducten, streekproducten en artikelen van hout verkrijgbaar die de deelnemers van de Maargies Hoeve zelf gemaakt hebben. „De spullen waren niet aan te slepen,” aldus Hedy.

Verder konden de bezoekers genieten van proeverijen, theater- en muziekoptredens en mochten zij een kijkje nemen bij de dieren.