VVD wil voorrang voor inwoners Steenwijkerland bij nieuwbouwprojecten

De nieuwbouwlocatie Betap/Crilux aan de Meppelerweg. Ook het magazijn van Defensie (rechtsboven) en Sporlust (links) zijn in beeld.

De nieuwbouwlocatie Betap/Crilux aan de Meppelerweg. Ook het magazijn van Defensie (rechtsboven) en Sporlust (links) zijn in beeld. Foto: Martijn Bijzitter

De VVD-fractie wil dat inwoners van Steenwijkerland voorrang hebben bij nieuwbouwprojecten in de gemeente.

„Onlangs ontvingen de raadsleden van Steenwijkerland een informatienota over de voorgenomen nieuwbouwprojecten in de gemeente. Gelukkig. Er lijkt eindelijk schot in de zaak te komen. Vanzelfsprekend is de VVD fractie hier erg content mee. Een makelaar opperde om aanvullende regels op te stellen, zodat Steenwijkerlanders voorrang hebben op deze kavels van locatie Betap/Crilux in Steenwijk. Vergelijkbare regels zijn, bijvoorbeeld in Vollenhove, vaker gebruikt bij nieuwbouwprojecten in de gemeente”, zegt Jeroen Ziel van de VVD-fractie.

“”ij begrijpen dat mensen uit andere gebieden graag in Steenwijkerland willen wonen. Steenwijkerland heeft immers een uitstekend woon- en leefgebied. Onze voorkeur is om primair te voorzien in de lokale behoefte. Bij een lokale ondervraag zijn vanzelfsprekend anderen van harte welkom. Op dit moment speelt de Betap Crilux locatie. In de (nabije) toekomst volgen (bijvoorbeeld Wanneperveen) er meer. Ook voor die locaties denkt de VVD Steenwijkerland dat het verstandig is Steenwijkerlanders primair de woning of het kavel te gunnen”, vervolgt Jeroen Ziel, die schriftelijke vragen stelt aan het college.

„Is het college bereid, wanneer de vraag het aanbod overschrijdt, regels op te stellen, zodat Steenwijkerlanders voorrang hebben? Heeft het college nagedacht over aanvullende faciliteiten (winkels, horeca, etcetera) op deze locatie of enkel aan woningbouw? Wanneer verwacht u dat de kavelverkoop van start kan gaan?”