Vaar-In op de Kleine Belterwijde bij Belt-Schutsloot: 'Er zijn nog een paar plaatsen'

Tijdens een eerdere editie van de Vaar-In lagen de bootjes aan de pontons en kon er van alles gegeten en gedronken worden. Archieffoto: Robert Jansema

Op de Kleine Belterwijde bij Belt-Schutsloot liggen zaterdag verschillende pontons en een podium voor de Vaar-In. Bootjes kunnen aanleggen om een hapje en een drankje te halen en te luisterren naar Ancora, huiszanger Mark Bakker en muziek met dj Karl Vos.

Het evenement heeft al veel aanmeldingen gehad van mensen die met hun bootje langs willen komen, en ook zijn er al veel munten besteld. Gert Stam, van de Stichting Evenementen Belt-Schutsloot meldt dat er nog een paar plaatsen vrij zijn.

„Ik verwacht dat er nog veel meer mensen met hun bootje naar de pontons komen, zeker nu bekend is dat Ancora optreedt.” Ook Mark Bakker komt naar de Vaar-In. „Dat is onze huiszanger. Toen we het over de Vaar-In hadden een paar jaar terug, zei hij: ‘regel jij de pontons, dan kom ik zingen’. Dus nu is hij er ook bij.”

De pontons komen van rietsnijders uit de omgeving en een paar zogeheten kopppelpontons komen uit Sint Jansklooster. „De Vaar-In is van 15.30 tot 20.00 uur. Daarna ruimen we het meeste gelijk weer op. Niet alleen de apparatuur en de spullen van de catering, ook de pontons gaan gelijk weer weg”, vertelt Stam. De toegang is gratis. De organisatie verwacht met de verkoop van munten voor de consumpties de kosten van het evenement te dekken.

Naast de aanmeldingen verwacht Stam dat er ook mensen spontaan naar de Vaar-In komen. „Er komen ook mensen die hier op de camping staan, en we hebben aanmeldingen uit Sint Jansklooster en Zwartsluis. Het kunnen zomaar 300 bootjes worden.”

Nieuws

menu