Van bloedworst tot drie-in-de-pan: bezoekers genieten van 'Preuverije' in Museum Giethoorn. 'Niet kijken, gewoon eten!'
„Niet ruiken! Gewoon proeven!” Vrijwilliger Henk, gestoken in Gieterse klederdracht, bemant dit weekend samen met Hentjis de tafel met bloedworst en boerenjongens. De boerenjongens vindt gretig aftrek, bij de bloedworst staat menigeen toch even te aarzelen. De combinatie van bloed, bacon en roggemeel lijkt een weinig aantrekkelijke, maar zoals Henk de bezoekers verzekert: „Bloedworst moet je echt proeven. Niet eten met je ogen, maar focussen op de smaak.”

Jannie Dijkstra overhandigt bezoekers de stip-in-het-gat. Foto: Wilbert Bijzitter
De Preuverije is een gezellige traditie in Museum Giethoorn en de vrijwilligers zijn blij dat het dit jaar weer georganiseerd kon worden. In klederdracht worden typisch Gieterse gerechten klaargemaakt, die de bezoekers kunnen proeven.