Varen en nachtdieren spotten tijdens de midzomernacht in De Wieden

Bij de midzomernacht in De Wieden combineer je een korte wandeling over een drijvend vlonderpad met een uur varen op een open boot. Foto: Andries de la Lande Cremer

Beleef het vallen van de avond varend op de Beulakerwijde tijdens de Midzomernacht vaar- en wandeltocht op zaterdagavond 18 juni. Vanaf het Bezoekerscentrum De Wieden aan het Beulakerpad 1 vertrekt de vaartocht naar het verdronken dorp Beulake. Onderweg vertelt de schipper spannende verhalen over de ondergang van het dorp op de bodem van het meer.

’s Avonds is de natuur vol leven. Naast de vaartocht is er deze avond ook een wandeltocht in het donker over het drijvend-land-pad, waarbij de bezoekers op zoek gaan naar nacht-actieve dieren in het moeras. De boswachter helpt om te speuren naar vleermuizen met de batdetector en zet de nachtvlinders letterlijk in de schijnwerpers. Een natuurgids vertelt over nacht-actieve vogels, zoals de ral en de roerdomp. Of je die ook te horen krijgt, dat is een verrassing van de natuur.

Bij de midzomernacht in De Wieden combineer je een korte wandeling over een drijvend vlonderpad met een uur varen op een open boot. De midzomernachtactiviteiten in De Wieden zijn zaterdagavond 18 juni vanaf 21.30 uur. Reserveren is noodzakelijk. Ga voor meer informatie naar www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten en kijk bij de activiteiten op 18 juni.

Nieuws

menu