Veel meezingers tijdens zomerconcert in Oldemarkt

Het zomerconcert in Dalzicht. Foto: Aangeleverde foto

Onder zomerse- of bijna tropische temperaturen werd door Oldemarkter Fanfare op vrijdag 17 juni in MFC Dalzicht een zomerconcert gegeven. Aan dit concert werd medewerking verleend door popkoor Pop in de Kop uit Oldemarkt.

Tijdens het concert werd afwisselend in blokjes opgetreden. Oldemarkter Fanfare onder leiding van dirigent Sipko Feikens beet het spits af met de lichte en vrolijke mars Cheer Up. Deze opening viel bij het publiek in de smaak en werd beloond met een groot applaus. Het hele programma bestond hoofdzakelijk uit lichte-, vrolijke en bekende muziek. Enkele popsongs zoals High Hopes, Love can build a Bridge en Hallelujah stonden op het programma. Door het publiek werd spontaan op enkele van deze nummers meegezongen.

Verrassend was de uitvoering van Radar Love van Golden Earring. Tijdens dit nummer konden de muzikanten duidelijk laten horen wat ze in hun mars hebben.

Beatles

Enkele gedragen nummers werden goed uitgevoerd, met name het gevoelige Cent Mille Chansons, een nummer uit de jaren ’60 van Frida Boccara. Ook uit de jaren ’60 was de medley van The Beatles met voor iedereen herkenbare Beatles-hits. Verder was er nog een goed uitgevoerde medley van enkele bekende James Bond Thema’s met daarin ook de tune van de laatst Bond-film No Time to Die.

De saxofoon-sectie kwam duidelijk naar voren tijdens de uitvoering van In the Mood. Het optreden werd afgesloten met de meezinger Als de zon schijnt, een toepasselijk nummer op zo’n zonnige dag.

ABBA

Popkoor Pop in het Kop met dirigent Leon Moorman begon het optreden met het nummer Something Beautiful een nummer van de bekende zanger Robbie Williams. Opmerkelijk was de uitvoering van het nummer Shallow van Lady Gaga. Dit nummer stond nog maar kort op het repertoire van het koor, maar werd op perfecte wijze vertolkt. Het publiek kon naar harte lust meezingen en klappen op RIO van Maywood en het lied Love Shine a Light, het winnende nummer van het Songfestival in 1997. Een Nederlandstalig nummer mocht niet ontbreken, het nummer Het Regent Zonnestralen van Acda & de Munnik, kon dan ook op veel bijval vanuit het publiek rekenen. Het koor sloot het optreden af met een medley van ABBA, twee koorleden hadden zich verkleed als Agnetha en Anni-Frid en zorgden met hun act voor een echte ABBA-beleving. Alle bekende ABBA-nummers passeerden de revue, een mooie afsluiting van het optreden van Pop in de Kop.

Oldemarkter Fanfare en Pop in de Kop kunnen terugkijken op een geslaagd concert en hopen de komende tijd weer meer van zich te laten zien en horen.

‘Mooi Oldemarkt’

Op 3 juli is Oldemarkter Fanfare te zien bij ‘Mooi Oldemarkt’. Daar treedt het op samen met Fanfare St. Aldegondis uit Maasbree. Deze vereniging maakt begin juli een concertreis en verblijft dan in ‘Mooi Oldemarkt’. Tijdens hun verblijf wilden ze graag samen met een plaatselijke vereniging een concert verzorgen. Het concert begint om 14.00 uur.

Als afsluiting voor de zomervakantie geeft Oldemarkter Fanfare op dinsdag 5 juli in de binnentuin van De Landerijen het zomerstopconcert.

De komende tijd is er dus voldoende gelegenheid om te genieten van de optredens van Oldemarkter Fanfare.

Nieuws

menu