Venomenaal aan de haal met publieksprijs tijdens Corsofestival Vollenhove: nog nooit werd er zo vaak gestemd

Venomenaal wint de publieksprijs. Foto: Martijn Bijzitter

Wagenbouwgroep Venomenaal heeft dit jaar de publieksprijs in de wacht gesleept tijdens Corsofestival Vollenhove. Wagen ‘Have a Good Trip’ kreeg 55 stemmen. In totaal werden er 301 stemmen uitgebracht.

Dat dit jaar alles anders is dan in voorgaande jaren, blijkt ook maandagmiddag. De publieksprijs wordt doorgaans in feestelijke stemming uitgereikt, nu is de uitreiking online en uitgezonden via Facebook en Instragram.

Meer stemmen dan ooit

Stemmen gaat deze keer via een qr-code. Dat is best goed gegaan, geeft voorzitter Han Knol aan. „Nog nooit is er zo vaak gestemd. Verreweg meer dan ooit”, zegt Han Knol voorafgaand aan de prijsuitreiking over de 301 stemmen. „Het systeem werkt prima.” Je betaalde daarmee € 1,-, wat stond voor 1 stem voor die groep. De groep met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. Han Knol: ‘”De financiële opbrengsten van alle stemmen worden gelijkmatig verdeeld over de groepen. Zo ben je dus direct donateur van alle wagenbouwgroepen.’’ In totaal werden er 301 stemmen uitgebracht. ‘”Dat is verreweg meer dan ooit.”

Waar Stark Wark met ‘Baron en Barones Old Uylenborgh’ nog de jury en andere bouwgroepen overtuigde en eerste werd tijdens het corso, gaat de publieksprijs naar Venomenaal met ‘Have a Good Trip’. 55 mensen stemden op de winnaar. Dat was slechts een stem meer dan Nameless (54).


De uitslag

1. Venomenaal (55 stemmen)

2. Nameless (54 stemmen)

3. Stark Wark (42 stemmen)

4. De Vereniging (35 stemmen)

5. Fulnaho (34 stemmen)

6. Fatal Attraction (31 stemmen)

7. T’ Jakan (20 stemmen)

8. Excellent (15 stemmen)

9. Klein Cuba (7 stemmen)

10. Twee Nijenhuizen (4 stemmen)

10. Rattaplan (4 stemmen)

Nieuws

menu