Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold start onderzoek naar belangstelling voor een elektrische deelauto

Alle inwoners van Willemsoord en nabije omgeving kunnen zonder abonnementskosten gebruik maken van de deelauto. Je betaalt alleen een klein bedrag per uur wanneer je de auto nodig hebt.

Alle inwoners van Willemsoord en nabije omgeving kunnen zonder abonnementskosten gebruik maken van de deelauto. Je betaalt alleen een klein bedrag per uur wanneer je de auto nodig hebt. Foto: Wilbert Bijzitter

Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold onderzoekt of er belangstelling is voor een deelauto-project. Het dorp kijkt het project af van Willemsoord, waar ook een elektrische auto beschikbaar is voor gezamenlijk gebruik. De vereniging is er enthousiast over en ook de Gemeente Steenwijkerland wil de plannen ondersteunen. Nu is het woord aan de bewoners uit Steenwijkerwold.

In de vorig jaar opgeleverde Dorpsvisie staat het delen van auto’s prominent vermeld bij de mogelijke duurzaamheidsmaatregelen. De klimaatverandering vraagt niet alleen om meer zonnepanelen, maar ook om andere keuzes. „Door samen één of meer auto’s te gebruiken, help je ook mee aan het terugdringen van de opwarming van de aarde”, benadrukt de Commissie Duurzaamheid van Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold.

Gunstig

Ondertussen lopen de kosten van het autogebruik hoog op en is de elektrische auto stukken gunstiger geworden dan een normale auto. „Vooral als je niet dagelijks een auto nodig hebt en wilt besparen op extra kosten als belastingen, verzekeringen, onderhoud en reparaties, pakt een deelauto heel positief uit.”

De meeste deskundigen zijn het er daarom over eens dat je met een deelauto goedkoper uit kunt zijn dan met een ‘eigen’ auto. „En dat zeiden die experts al toen de benzine nog geen 2 euro kostte. Zeker voor mensen die af en toe een tweede auto nodig hebben, is een deelauto een erg goed alternatief.”

Centraal

Mocht de deelauto er komen, dan komt de auto waarschijnlijk op het centraal gelegen Woldplein te staan, maar ook de grote parkeerplaats bij Café Gelderingen is een serieuze optie. Met een extra steuntje in de rug van de Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold wordt de deelname aan het project helemaal aantrekkelijk. Het vaste, maandelijkse abonnement voor deelname wordt in de proefperiode betaald door de vereniging, zodat de drempel voor deelname helemaal gering is.

Iets voor jou? Meld je dan aan via de website van de Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold: www.dorpsbelang.eu of stuur een e-mail naar: info@dorpsbelang.eu.