Verkeersexamens voor jeugd van basisscholen in Steenwijkerland

Netjes de hand uitsteken. Archieffoto Wilbert Bijzitter

De komende weken is het even spannend voor de leerlingen van de basisscholen in Steenwijkerland. Want het traditionele verkeersexamen op de fiets komt eraan.

De jeugd van de scholen in Steenwijk mogen het spits afbijten. Dat is komende donderdag 7 april. Een dag later, vrijdag 8 april, zijn de examens in Vollenhove. Tevens is het de bedoeling om een extra fietsexamen te organiseren in Oldemarkt op vrijdag 13 mei. De gemeente heeft inmiddels elke basisschool een aanmeldformulier gestuurd.

VVN Steenwijkerland hoopt van harte dat alle basisscholen in Steenwijkerland deelnemen aan het verkeersexamen. Het praktisch verkeersexamen is een belangrijke opstap voor de leerlingen om straks na de basisschool zelfstandig naar de middelbare school te kunnen fietsen.

Tijdens het praktisch verkeersexamen fietsen de leerlingen een vooraf vastgestelde route. Op een aantal belangrijke punten langs de route staan verkeersouders en andere vrijwilligers. Zij houden een oogje in het zeil en beoordelen het verkeersgedrag van de leerlingen. Eén en ander wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Overijssel.

Nieuws

menu