Verkenning op locatie: Textiel Festival Weerribben komt er aan

De voorbereidingen voor de vierde editie van het Textiel Festival Weerribben zijn in volle gang. Terwijl de winterse buien overtrekken en de wind guur over het water blaast lopen twee bestuursleden van het festival met een van de exposanten rondom het Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl om de locatie te verkennen.

Exposant Attiene Gobas werkt met het materiaal dat voorhanden is en buigt wilgentakken tot een cirkel om te kunnen weven.

Exposant Attiene Gobas werkt met het materiaal dat voorhanden is en buigt wilgentakken tot een cirkel om te kunnen weven. Foto: Mediahuis Noord

De exposant is Attiene Gobas uit Apeldoorn, de bestuursleden zijn Anne-Marie Harmse en Karin Stins. In het kerkje van Paasloo zal het meeste werk van Attiene Gobas te zien zijn, maar ook bij het Buitencentrum gaat zij werk laten zien. „Ik werk met datgene wat voorhanden is. Ik maak cirkels van stof, maar deze wilgentakken hier kan je ook gebruiken om mee te weven”, zegt ze terwijl ze een paar takjes tot een cirkel buigt en klem zet tussen de planken van een picknicktafel.

Cirkels

Nieuws

menu