Verkiezingsonderzoek Steenwijker Courant: Geen windmolens en een variabel afvaltarief. En kan iemand iets doen aan die hondenpoep?

Als inwoners van Steenwijkerland het een dag voor het zeggen zouden hebben, dan zou er meer aandacht zijn voor toerisme en toeristenbelasting, de leegstand van winkelpanden, (jeugd)zorg en armoede. Dat blijkt uit het representatieve onderzoek dat deze krant in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart liet uitvoeren.

Honden zijn niet welkom in de speeltuinen in De Gagels. Ouders en kinderen ervaren veel overlast van hondenpoep in de speeltuinen. Daarom werden er vorig jaar speciale ant-hondenpoep borden gemaakt door kinderen.

Honden zijn niet welkom in de speeltuinen in De Gagels. Ouders en kinderen ervaren veel overlast van hondenpoep in de speeltuinen. Daarom werden er vorig jaar speciale ant-hondenpoep borden gemaakt door kinderen. Foto: archief Sieb van der Laan

In opdracht van de Steenwijker Courant hield Enigma Research een onderzoek onder inwoners van 18 jaar en ouder uit het verspreidingsgebied. Deelnemers kregen een serie vragen en stellingen voorgeschoteld over een aantal actuele verkiezingsthema’s zoals energie, verkeer, sport en het asielbeleid.

Meerderheid ziet windparken in hun eigen gemeente niet zitten