Vier nieuwe projecten met zonnepanelen op bedrijfsdaken in Blokzijl en Vollenhove

Het bedrijventerrein Kanaalweg in Blokzijl. Foto: KadastraleKaart.com

De Energiecoöperatie Voorst tot Wieden is de afgelopen periode druk bezig geweest met het opstarten van vier projecten, in Blokzijl en Vollenhove. Twee verschillende daken in elke kern, totaal betreft het dus vier daken.

„Alle projecten willen we op voorhand financieren op basis van de nieuwe postcoderoos regeling, dus een volledige lokale aangelegenheid.”, aldus de coöperatie.

Op 1 maart is voor deze 4 daken subsidie aangevraagd. Wanneer dit gehonoreerd wordt, kunnen dit jaar 4 collectieve zonne-installaties van circa 4 x 100 KWp gerealiseerd worden.

Er zijn op dit moment concrete getekende intentieovereenkomsten SCE met twee eigenaren van daken op industrieterrein Kanaaldijk/Scheepsdiep in Blokzijl en met twee eigenaren van daken op industrieterrein De Weijert en De Hagen in Vollenhove. In beide stadjes kunnen hiermee qua capaciteit projecten opgestart worden van 100KWp

Verwachting: geen probleem om voldoende deelnemers te vinden

Inmiddels is gestart met het werven van deelnemers, waarbij de coöperatie ondersteuning krijgt van lokale partijen. De overtuiging is dat er geen problemen zullen zijn met het vinden van voldoende deelnemers. Overigens kunnen deelnemers participeren op alle daken ongeacht hun woonplaats.

Nieuws

menu