Vierde editie Textiel Festival Weerribben: 'We hebben een positief gevoel dat het door kan gaan in juni'

Een onderdeel van de expositie van textielkunstenaars tijdens eerdere editie van het Textiel Festival Weerribben. Foto: Textiel Festival Weerribben

De organisatie van het Textiel Festival Weerribben is weer in volle gang. Het festival dat op 10, 11 en 12 juni plaatsvindt in Nationaal Park Weerribben-Wieden beleeft dit jaar de vierde editie. Door de maatregelen rondom corona is de aanloop naar het festival aangepast en zijn workshops uitgesteld.

Het thema van het Textiel Festival Weerribben is deze keer POP-UP! Op 18 locaties zal het werk van textielkunstenaars uit het hele land te zien zijn en op zaterdag en zondag staat de textielmarkt in Dalzicht in Oldemarkt gepland. Daar worden ook de inzendingen tentoongesteld van deelnemers aan de wedstrijd rond het thema Krachtenspel.

Scholen doen mee

Het zijn niet alleen volwassenen die met textiel in de breedste zin van het woord aan de slag gaan. Basisschool De Slinge, in Oldemarkt, doet ook weer mee. De leerlingen van de school gaan aan het werk met het hoofdthema POP-UP! Er is een kans dat meer scholen uit de regio zich aansluiten vertelt de voorzitter van het Textiel Festival Weerribben, Antoinette Versteeg.

Nieuwe sponsor

Het is de vierde editie van het festival en er is een nieuwe sponsor toegetreden. Naast de gemeente Steenwijkerland en het VSBfonds is het Kerspel IJsselham ingestapt. Het is een organisatie die van oudsher in het IJsselhamgebied opereert en nu als financieel fonds het gemeenschapsleven in het gebied steunt.

Een andere belangrijke partner voor het festival is Staatsbosbeheer in Nationaal Park Weerribben-de Wieden. Op verschillende locaties in het gebied is de buitententoonstelling van het Textiel Festival te zien, die loopt van mei tot en met september.

Workshops uitgesteld

De eerder aangekondigde workshops, die deze maand zouden worden gegeven, zijn tot nader order uitgesteld. Die stonden gepland in de kringloopwinkels van Tuk en Vollenhove, maar door de lockdown zijn die nu gesloten.

Positief gevoel

De organisatie van het Textiel Festival Weerribben volgt de adviezen van het RIVM. „We gaan gewoon verder met organiseren”, zegt Antoinette Versteeg. „We hebben een positief gevoel dat het door kan gaan in juni.”

Nieuws

menu