Steenwijkerwold viert Palmpasen

Een traditie speciaal voor de kinderen: palmpasenoptocht.

Een traditie speciaal voor de kinderen: palmpasenoptocht. Archief Marius Visser

In de Sint Andreaskerk van de H. Christoffel Parochie in Steenwijkerwold is zondag 2 april een speciale familieviering die in het teken van Palmpasen staat.

Sinds september afgelopen jaar organiseert een nieuwe werkgroep met enthousiaste ouders familiediensten in de Katholieke Kerk in Steenwijkerwold. Deze diensten worden goed bezocht en kinderen en (groot)ouders zijn enthousiast. Ook deze Palmpasen-viering wordt georganiseerd vanuit de werkgroep in samenwerking met alle kinderen en docenten van de Don Boscoschool in Steenwijkerwold.

Een groep van 30 kinderen oefent al wekelijks op vrijdagmiddag in het Don Bosco Kinderkoor dat speciaal hiervoor opgericht is. Groep 4-5 heeft de tekeningen in het boekje van de dienst verzorgd. Daarnaast zal een aantal kinderen teksten voorlezen en palmtakjes uitdelen tijdens de dienst. Natuurlijk zou het heel leuk zijn als er veel kinderen in de kerk zitten en mee kunnen doen met de viering. Alle kinderen uit de regio zijn van harte welkom om tijdens de dienst een palmpasenstok versieren in de pastorie. Opgave kan hiervoor per mail (Savannah de Vries: savannah91@live.nl).

Na afloop van de kerkdienst zullen de kinderen buiten in een mooie erehaag gaan staan met de palmstokken in de hand, zodat ouders, opa’s en oma’s en alle anderen die meedoen met deze viering ze al wandelend kunnen bewonderen. Vervolgens lopen de kinderen in een optocht naar de Herbergier en daarna weer met zijn allen terug naar de kerk. Een aantal bewoners van de Herbergier heeft ook een palmstok versierd en laat deze graag aan de kinderen zien. Bij terugkomst worden de kinderen opgewacht met een glaasje ranja en voor de ouders staat er een kopje koffie of thee klaar. De dienst begint om 10.00 uur. De verwachting is dat om 10.45 uur de kerkdienst klaar is en dat de kinderen vanuit de optocht rond 11.15 uur terug zijn bij de kerk.