Vijf jubilarissen op voorjaarsconcert Toutenburgher Muzikanten uit Vollenhove

Gerrit Faber, Jaap van der Belt, Janna Brinks, Ale Jager en Gerard Zelhorst.

Gerrit Faber, Jaap van der Belt, Janna Brinks, Ale Jager en Gerard Zelhorst. Foto: Foto Jan Groot Jebbink

De Egerländer blaaskapel Toutenburgher Muzikanten uit Vollenhove hield zaterdagavond 6 mei haar voorjaarsconcert in zalencentrum De Burght. Onder leiding van kapelmeester Benny Eissens werd door de muzikanten met veel enthousiasme gespeeld.

De kapel speelde vele vormen van volksmuziek uit Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië. De blaaskapel en zanger Sjaak van Leeuwen, wisten het publiek zichtbaar te vermaken met bekende nummers als Rauschende Birken, Auf der Vogelwiese en Rosamunde. Enkele nummers werden door de aanwezigen meegezongen.

De avond werd mede opgeluisterd door het Piratenkoor Storm & Averij uit Muggenbeet. Het koor bracht op hun bekende enthousiaste wijze vele zeemansliederen, oude ballades en meeslepende shanty’s ten gehore.

Door twee zeer verschillende groepen qua muziekstijl samen een concert te laten geven werd het een bijzondere avond vol boeiende muzikale tegenstellingen. De voorzitter, Andries Bakker, kon dan ook een zeer goed gevulde zaal aan belangstellenden verwelkomen.

De voorzitter kon een vijftal jubilarissen in het zonnetje zetten vanwege het aantal jaren dat zij muzikant zijn, namelijk Ale Jager (40), Janna Brinks (50), Gerrit Faber (60), Jaap van der Belt (70) en Gerard Zelhorst zelfs 75 jaar, waarvan ruim 40 jaar van de kapel. De overige jubilarissen waren ook al 10 jaar of meer lid van de kapel. Dit geeft de onderlinge sfeer en verbondenheid binnen de kapel wel weer.

De avond werd door de kapel afgesloten met de overbekende polka „Bis bals auf Wiederseh’n”. Het publiek bedankte de muzikanten met een staande ovatie en kreeg hiervoor een toegift met het bekende nummer “Böhmischer Traum”.