Vijftig wegen in Steenwijkerland op de schop: ‘het gaat om zo’n 40 kilometer aan nieuw wegdek’

De komende maanden gaan zo'n 50 wegen in Steenwijkerland op de schop vanwege onderhoud. Foto: Pixabay

Het lokale wegennet van Steenwijkerland krijgt een flinke onderhoudsbeurt. De komende maanden worden zo’n 50 lokale wegen onder handen genomen.

Het gaat onder andere om wegen in De Bult, Marijenkampen, Belt-Schutsloot, Scheerwolde, Vollenhove en Steenwijk. „Het gaat om zo’n 40 kilometer aan nieuw wegdek”, licht wethouder Melvin Smit toe. „We gaan aan de slag met groot onderhoud én reparaties. Op de website van de gemeente staat een overzichtelijke kaart waarop te zien is welke wegen we gaan opknappen.”

Er is al een start gemaakt met de werkzaamheden en als de weersomstandigheden het toelaten zijn alle werkzaamheden voor de kerst afgerond. Voor weggebruikers zal het werk aan de wegen in Steenwijkerland niet ongemerkt voorbijgaan. „We gaan proberen de overlast tot een minimum te beperken. Als het kan wordt er daarom ook ’s nachts, als er minder verkeer is, gewerkt. Soms zal de aannemer het verkeer moeten omleiden, en worden, op plekken waar dat nodig is, verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden”, legt Smit uit.

Op het moment dat er in hun straat gewerkt wordt, krijgen aanwonenden daarover informatie van de aannemer. Er worden dan afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van woningen en bedrijven tijdens de werkzaamheden.

De overzichtskaart waarop de werkzaamheden aan de wegen zijn aangegeven is te vinden op de website van de gemeente: www.steenwijkerland.nl/wegwerkzaamheden.

Nieuws

menu