Vijftigste avondvierdaagse Oldemarkt met muziek afgesloten

Er deden zo'n 650 mensen mee aan de avondvierdaagse in Oldemarkt. De Hoofdstaat was vol. Foto: René Wiegmink

Dit jaar was de 50e editie van de Avondvierdaagse Oldemarkt georganiseerd wordt door het bestuur van SportVereent, samen met vrijwilligers. De organisatie kijkt terug op een mooie jubileumeditie, na twee jaar waarin het niet door kon gaan.

In totaal hebben er rond de 650 lopers meegedaan aan de avondvierdaagse in Oldemarkt., waaronder kinderen van basisscholen. Leerlingen van groep 1 tot en met 8 van scholen uit Oldemarkt zelf, Ossenzijl, Blokzijl en Steggerda, en de kinderopvanglocaties uit Oldemarkt waren op de slotavond tijdens de 3 km samen met een groep ouderen uit Oldemarkt en Steenwijkerwold.

Naast groepen deden er 40 individuele lopers mee waarvan de meesten alle avonden gelopen hebben, maar er kon ook een avond worden meegedaan. Bijzonder dat Hendrik van Gunst dit jaar voor de 50e keer mee liep. Hij heeft geen enkele editie gemist en van het bestuur kreeg hij een poloshirt met tekst cadeau.

Tijdens de avondvierdaagse waren er verschillende extra’s. Op dinsdag stond de Oldemarkter Fanfare bij de finish en woensdag deelde COOP Koetsier traditiegetrouw een appel uit aan de wandelaars. De slotavond, donderdag, stond in het teken van muziek, zon en een feestje. De mascotte Kick de Kikker stond onderweg om de weg te wijzen aan de wandelaars. Niet alleen de allerjongsten vonden dat leuk, ook ouderen lieten zich knuffelen door de mascotte. De kikker doet in de vorm van Zwolfje, de mascotte van PEC Zwolle, mee aan het NK voor Mascottes, die hij in 2019 won.

De wandelaars zijn beloond voor hun inspanning met snoepkettingen en bloemen. Bij het verzamelpunt het Marktplein werden alle groepen bij binnenkomst zingend onthaald. Dit jaar stond zanger Kees bij de finish en maakte er een feestje van.

Onder begeleiding van Kick de Kikker en de Vollenhoofsch Fanfare liepen de wandelaars terug naar Dalzicht. De organisatie heeft foto’s laten maken van de avondvierdaagse door Gerda Kooij. Op de website sportvereentoldemarkt.nl en de social media kanalen zijn die terug te vinden.

De datum voor volgend jaar is al bekend: 22 t/m 25 mei.


Nieuws

menu