Visiteclowns brengen een bezoek aan zorginstellingen Steenwijkerland

Visiteclowns zijn gespecialiseerd in het optreden voor mensen met dementie. Eigen foto

Eind 2019 heeft de ankerloge van de Odd Fellows uit Steenwijk het geld wat ze verdiend hebben met de wijnactie gereserveerd voor het goede doel. Dit keer waren dat 2 verzorgingshuizen in Steenwijkerland, de Herbergier in Steenwijkerwold en Zonnewiede in Giethoorn.

In overleg met deze instellingen is gekozen voor een optreden van ‘de Visiteclowns’. Zij zijn gespecialiseerd in het optreden voor mensen met dementie. Op uitnodiging gaan zij op bezoek bij mensen in een verzorgingshuis. Met verbeeldingskracht creëren zij momenten van plezier, ontspanning en ontroering. Dit was gepland begin 2020, toen niet vermoedend dat de coronacrisis uit zou breken waarbij vooral de mensen in het verzorgingshuis zwaar getroffen werden en bijna van de buitenwereld werden afgesneden. De optredens moesten worden uitgesteld.

Gelukkig lijkt de coronapandemie meer en meer onder controle te komen en begint het ‘normale’ leven weer een beetje op gang te komen. Zo konden de optredens van de Visiteclowns ook eindelijk plaatsvinden. Op 24 augustus waren ze in Steenwijkerwold en op 13 september in Giethoorn. Beide optredens waren een succes zowel de bewoners als de verzorgers van de Herbergier en Zonnewiede waren enthousiast over de integere, persoonlijke benadering van de visiteclowns naar de bewoners. Ze sloten op een mooie manier aan bij de bewoners en wisten mensen die normaal sterk in zichzelf gekeerd zijn te bewegen tot interactie en een glimlach, ontroerend om te mogen zien. Mooi was ook om te zien dat de clowns de bewoners steeds heel respectvol wisten te benaderen.

De leden van de Odd Fellows ankerloge willen graag mensen, die het moeilijk hebben en wel een extra zetje kunnen gebruiken, ondersteunen in wat nodig is.

Nieuws

menu