Voedselmakers van Steenwijkerland halen geld op voor de voedselbank

Verlichte trekkers door Blokzijl. Foto: Wilbert Bijzitter

Geen brommers kiek’n, maar trekkers kiek’n. Na een zeer geslaagde editie vorig jaar halen op woensdag 28 december boeren uit Steenwijkerland de trekker uit de schuur om een vervolg te geven aan de succesvolle eerste editie van de verlichte trekkeroptocht van 2021.

Naast de pracht en praal die de trekkers de gemeente brengen tijdens de tocht, zal in aanloop daar naartoe geld ingezameld worden voor de Voedselbank Steenwijkerland. „Elke dag opnieuw zetten onze boeren zich vol passie in voor voldoende kwalitatief voedsel. De voedselbank ziet echter – met alle toegenomen kosten – dat er bij hen steeds meer vraag komt naar deze primaire levensbehoefte. Als voedselmakers steunen wij dit lokale doel dan ook van harte en hopen we gezinnen die dit nodig hebben verlichting te bieden. Wij hopen voor de voedselbank Steenwijkerland een fantastisch bedrag op te kunnen halen. Wie ook een steentje wil bijdragen, houdt dan de facebookpagina van LTO Steenwijkerland in de gaten”, zegt Annemiek Lukas van LTO Steenwijkerland.

Inmiddels zijn er alweer bijna 100 trekkers aangemeld. De verlichte trekkertocht door de gemeente Steenwijkerland start dit jaar bij Hof Mechanisatie in Oldemarkt en gaat via Paasloo naar Steenwijkerwold, Tuk, Steenwijk, Giethoorn, Wanneperveen, Belt-Schutsloot, Sint Jansklooster en eindigt bij Van Benthem Veevoeders in Vollenhove.

Nieuws

menu