Vogelzangexcursie Eeserveld op Koningsdag

Misschien laat de Grote bonte Specht zich horen tijdens de vogelzangexcusie rond het Eeserveld.

Misschien laat de Grote bonte Specht zich horen tijdens de vogelzangexcusie rond het Eeserveld. Foto: Henk Bergsma

Rond het Eeserveld wordt op woensdag 27 april, Koningsdag, de traditionele vroege vogelzangexcursie georganiseerd. De wandeling is onder begeleiding van vogelkenner Henk Bergsma.

Natuurorganisaties IVN Noordwest Overijssel en KNNV De Noordwesthoek organiseren de excursie door dit gevarieerde terrein en het is een verrassing welke vogels zich laten horen of zien.

Overwinteraars en terugkeerders

Als het weer meezit dan bestaat er een grote kans dat er overwinteraars te horen zijn. Denk aan de roodborst, winterkoning en verschillende soorten mezen. Ook de vogels die net uit Afrika zijn teruggekeerd kunnen hun zang laten horen, zoals de boompieper, tjiftjaf, fitis en gekraagde roodstaart.

Spechten

Extra aandacht is er voor de specht. De groene, de grote bonte en of de zwarte specht kunnen hun luide roep of boomroffel laten horen. En wie weet heeft de middelste bonte specht zich hier ook al heeft gevestigd.

De vogelzang staat in deze excursie centraal. Ook benieuwd welke vogels zich laten horen? Wandel dan mee op Koningsdag. De excursie start om 7.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Eeserveld aan de Woldweg 4, 8337 KN De Pol. Deelname is gratis.

Voor meer informatie: Henk Bergsma, hbergsma@hotmail.nl of telefoon 0521-514097.