Vol café geniet van ‘De lange nie mis TOP 2000 Gelderingen gala quiz’

Het winnende team met in het midden de 'Gelderring' met het organiserende comité en cafébaas Marco de Lange (links). Foto: Café Gelderingen

De organisatie had weer alles uit de kast gehaald om alle vragenronden mooi op te luisteren en dit bleek ook nodig voor de aandacht, want de avond werd net zo lang als de naam van ‘De lange nie mis TOP 2000 Gelderingen gala quiz’.

Pas in de kleine uurtjes kon het winnende team van de 27 deelnemende teams, van maximaal vier personen, worden bekend gemaakt. Veel van deze teams hadden geluisterd naar de oproep om iets aan te trekken in de dresscode: Gala. Aan eigenaar van het café, Marco de Lange, om het fraaist uitgedoste team te belonen. Vanwege de lastige keuze wees hij twee tafels aan als winnaar, die de gratis versnaperingen als prijs, zich goed lieten smaken.

De quiz was opgedeeld in tien ronden van tien vragen, waarbij twee ronden waren aangevuld met bonusvragen. Van te voren kregen de teams de keuze op welke ronde zij de joker wilden inzetten, die de behaalde punten van die ronde verdubbelden. De puzzelronde was de eerste en hierbij waren er weinig teams die gelijk de joker hadden ingezet en dit bleek verstandig, want vooral de Engelse anagrammen waren pittig.

Dynamische presentatie

De vragenronden werden fraai opgeluisterd met een dynamische presentatie op de schermen in het café en zo kon het in iedere bezette hoek van het café goed worden gevolgd. De vragen met de filmpjes van kinderen die fonetisch meezongen met bekende hits en de tik-tok dansjes van het comité vielen goed in de smaak bij de deelnemende teams. In de smaak viel ook de ‘Heel Holland bakt’ ronde, waarbij Alien en Marco als personeel een cryptische omschrijving gaven van de getoonde taarten die een nummer uitbeelden uit de TOP 2000.

Het organiserend comité bezit zelf ook over muzikale kwaliteiten, die goed werden ingezet bij meerdere vragenronden. De live gespeelde Mash-up ronde, de ingespeelde basloopjes en vooral de Hollandse rap versies van top-2000 nummers werden met applaus en gejuich ontvangen, onafhankelijk van hoe goed de teams er op scoorden.

‘TNT’ wint

Team ‘de buurmannen’ van vader en zoons Kranendonk moesten de wisseltrofee ‘Gelderring’ dit keer laten aan het team ‘TNT’. Dit ondanks een flinke eindsprint die eindigde op de tweede plaats. Team ‘ TNT’ stond zonder de joker al bij de eerste tussenstand bij de top drie en wist deze goede scores voort te zetten tot het eind. Na de prijsuitreiking verlieten velen vlot het café, maar dit had meer met de verplichtingen van de volgende dag te maken door het tijdstip, dan de sfeer. Ongeacht de uitslag hadden alle teams een zeer vermakelijke en goed verzorgde muzikale top (2000) avond gehad.

Nieuws

menu