Volg het licht van Kerst door de straten van Blokzijl

Kerst in Blokzijl.

Vanaf kerstavond t/m oudejaarsdag kun je in Blokzijl een kerstwandeling maken. Het kerstverhaal met quizvragen wordt verteld door de kinderen uit Blokzijl. Je kunt de route en het antwoordenblad bekijken via kerkblokzijl.nl.

Hoe werkt het? Tijdens de wandeling ga je op zoek naar QR-codes en deze scan je met je mobiele telefoon (met internetverbinding). Elke QR-code vertelt een deel van het verhaal en geeft een aanwijzing voor een quizvraag. Als je alle QR-codes en daarbij behorende vragen en opdrachten hebt gevonden en beantwoord, dan kom je terecht bij een brievenbus. Hier mag jij je antwoordenblad inleveren. Heb jij alle vragen goed beantwoord? Dan verdien jij een prijs!

Stap 1: Neem een goed opgeladen telefoon mee en download de app ‘QR-scanner’. Stap 2: Volg de route, scan de QR-code, luister en beantwoord de quizvragen. Stap 3: Doe het antwoordenblad in de brievenbus bij de ingang van de Grote Kerk.

Het online Kinderkerstfeest 2021 ‘Doe mee en geef licht!’ is gerealiseerd met een bijdrage van de kinderen van de beide basisscholen uit Blokzijl De Rolpaal en De Schutsluis. Onderdeel zijn een lipdub, sketch en heus schimmenspel. Het is digitaal beschikbaar sinds zondag 19 december via kerkdienstgemist.nl.

De kerken in Blokzijl bieden diverse vieringen en activiteiten aan rondom Kerst (waaronder de online kerstnachtdienst op vrijdagavond). Meer informatie is te vinden op de websites van beide kerken. Bijna alles is ook online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl.

Nieuws

menu