Vollenhoofsch Fanfare terug in De Burght met gevarieerd najaarsconcert

Tim Bos speelde voor zijn D-examen een solo tijdens het najaarsconcert van Vollenhoofsch Fanfare.

Tim Bos speelde voor zijn D-examen een solo tijdens het najaarsconcert van Vollenhoofsch Fanfare. Foto: Vollenhoofsch Fanfare

De Vollenhoofsch Fanfare is terug van weggeweest. Na een onderbreking van meer dan drie jaar speelden de leden van de fanfare zaterdagavond een najaarsconcert in De Burght in Vollenhove.

Met een avondvullend programma lieten alle geledingen van de Vollenhoofsch Fanfare van zich horen. Met een afwisselend repertoire namen zij het publiek mee in de sfeervol verlichte Burght. De presentatie van het najaarsconcert was in handen van Robert van der Zee en Harmen Haasjes. Voorzitter Jordy Visscher heette het publiek welkom en keek terug op de afgelopen jaren.

Het was de jeugdslagwerkgroep die het spits mocht afbijten, onder leiding van dirigent Jos van Elburg, samen met het jeugdorkest aangevoerd door Niels Lammers. Met bekendere nummers als All things under the sun en Sofia , maar ook minder bekende melodieen lieten de jeugdleden horen waar zij de laatste tijd zo hard op hebben gestudeerd.

De jeugdslagwerkgroep vermaakte daarna het publiek met slagwerkstukken zoals Stomp out loud en Villains of the West . Tijdens het nummer Working between 9 and 5 werd een komisch toneelstukje opgevoerd met attributen zoals bezems, een emmer, stoffer en blijk en zelfs een decoupeerzaag. Volgend jaar doet de slagwerkgroep weer deel aan de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen.

Examen en applaus

Na de pauze begon het fanfare-orkest met de mars Maxima , onder leiding van Erik van der Weerd. Tim Bos soleerde in het stuk Concerto pour Trombone, waarmee hij die avond een gedeelte van zijn D-examen aflegde. Dat is het hoogst haalbare op amateur-niveau. Hij ontving een daverend applaus.

Applaus was er ook voor Bas Kerssies. Hij speelt sinds zijn zevende bugel en is dit jaar 25 jaar muzikant, waarvan 20 jaar bij Vollenhoofsch Fanfare. Daarnaast was er aandacht voor de Vrienden van Vollenhoofsch Fanfare en de uniformcommissie. Dankzij hun inzet heeft de fanfare nieuwe uniformen. Bloemen waren er voor Gé Kruithof, die de oude uniformen verstelde als dat nodig was. Nico Karel kreeg een cadeau aangeboden voor de 37 jaar dat hij muziekles heeft gegeven bij kunstencentrum Scala. Hij gaf niet alleen les aan vele leden van Vollenhoofsch Fanfare, maar ook van andere muziekverenigingen in de omgeving. Hij gaf hen daarmee een hobby voor het leven.

Het concert ging verder met verschillende bekende stukken en de avond werd afgesloten met de Grease-medley waar het publiek meedeed met de nummers uit de bekende film en musical. Na het concert kon er nog worden nageborreld in de foyer.

Het eerstvolgende optreden is met de Marchingband van Vollenhoofsch Fanfare tijdens de sinterklaasintocht op 19 november in Vollenhove. Daarna speelt de concertfanfare op 10 december in de Grote Kerk tijdens de kerstwandeling. Serenades aan huis worden gespeeld op 17 december en wordt er op 5 november snert verkocht.