Vollenhove heeft nieuwe feestverlichting

De nieuwe feestverlichting.

De nieuwe feestverlichting. Foto: Wilbert Bijzitter

Na voorbereidingen van bijna twee jaar hangt de nieuwe feestverlichting in de historische binnenstad van Vollenhove.

De Vollenhoofse Ondernemers Club (VOC) had voor de officiële opening wethouder Trijn Jongman gevraagd. Die verrichtte vrijdagmiddag op het Voorpoortplein de opening in het bijzijn van de omwonenden, genodigden en belangstellenden.

1,5 jaar geleden heeft een werkgroep binnen de Vollenhoofsche Ondernemers Club plannen gemaakt om de feestversiering drastisch aan te pakken. Dit resulteerde in vele tafelgesprekken met bewoners en nauw contact met de gemeente Steenwijkerland. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat Vollenhove de komende jaren een sfeervolle binnenstad heeft in de donkere maanden.

Het initiatief van de VOC is samen tot stand gekomen met de medewerking van de omwonenden. Ook de gemeente Steenwijkerland, Rabobank en Wetland Wonen hebben hun bijdrage en medewerking geleverd waardoor het uiteindelijk gerealiseerd kon worden.

‘Feestverlichting voor ons allemaal.’ Dat was het uitgangspunt en het is nu aan de inwoners van Vollenhove om de handschoen op te pakken. „Kom met ideeën en werk ze uit. Op deze manier kan Vollenhove inwoners, winkelend publiek en toeristen steeds opnieuw blijven verrassen”, zegt André Spans van VOC.

Hoptocht

Na afloop van de officiële opening was het aan ruim 180 deelnemers om te starten met de 1 e Hoptocht. Een proeverij met (lokale)bieren en bijpassende hapjes. Allemaal in de binnenstad van Vollenhove waarbij de deelnemers konden genieten van de nieuwe feestverlichting. De Hoptocht was een groot succes waarbij de plannen voor een volgende editie al in het vat zit.

Kijk hieronder een filmpje van Vollenhove van boven: