Vollenhove heeft nu ook een PLUS (Kerssies)

Koen en Debora Kerssies openen hun nieuwe PLUS supermarkt.

Koen en Debora Kerssies openen hun nieuwe PLUS supermarkt. Foto Sieb van der Laan

Supermarktnaam Coop verdwijnt uit steeds meer het uit straatbeeld en maakt plaats voor PLUS. Gisteren, woensdag 19 april, was het zover in Vollenhove: de nieuwe PLUS Kerssies werd ‘s ochtends feestelijk geopend. Met het doorknippen van het lint door ondernemer Koen Kerssies en zijn vrouw Debora, ging de compleet vernieuwde winkel open.

Al ruim voor 9.00 uur had een flink legertje belangstellenden zich al voor de winkel verzameld. Bij de officiële openingshandeling hoorde ook een verloting. De speaker deelde de lootjes uit voor 1 minuut gratis winkelen. „Dat heeft de mevrouw die gewonnen heeft heel goed gedaan,” vertelt Koen Kerssies. „Zij heeft binnen een minuut voor meer dan 200 euro aan boodschappen binnen gehaald.” Koen en zijn team kijken terug op een mooie openingsdag. „De 200 slagroomtaarten voor de eerste bezoekers waren binnen een mum op en de hele dag is het gezellig druk geweest. We hebben heel veel leuke reacties van onze klanten gehad.” Koen is supertrots op zijn team. „We zijn maar een week dicht geweest om de winkel te verbouwen. Eigenlijk had dat langer gemoeten, maar we hebben allemaal heel hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen.”Klaar voor duurzame toekomst

Het is bijna een hele nieuwe supermarkt met een frisse, moderne uitstraling, vertelt Koen. „Verder ben ik ook blij dat we ‘refresh’ konden werken: wat hergebruikt kon worden, zoals stellingen, hebben we hergebruikt, zodat we zo weinig mogelijk hoefden weg te doen. Daarnaast heeft de winkel nu ledverlichting en is aardgasvrij. Verder is ons assortiment verdubbeld, daar zijn we ook heel blij mee, en hebben we veel lokale producten in ons assortiment, zoals de bloemen en boeketten van de Orchideeën Hoeve. Ook in de buurt dragen we een steentje bij door te doneren aan de voedselbank, voedselverspilling tegen te gaan met de Too good to go-app en de sponsoring van lokale verenigingen.”

Scannen en online boodschappen bestellen

Met de introductie van zelfscan en online boodschappen doen, zet PLUS Kerssies nóg meer in op het winkelgemak van de klant. „Onze klanten kunnen dankzij onze nieuwe zelfscankassa’s hun boodschappen voortaan zelf afrekenen. Dat kan ook zonder klantenkaart. En binnenkort bestellen klanten hun boodschappen ook online via plus.nl.”

De komende weken zijn er nog speciale openingsaanbiedingen. Vanaf 1 mei sparen klanten bij PLUS Kerssies bovendien voor het speciale Corso-plaatjesboek.