Vollenhove werkt aan een social sofa

Een voorbeeld van een social sofa.

Een voorbeeld van een social sofa. Foto: Socialsofa.com

In Vollenhove is een burgerinitiatief gestart om een zogenaamde social sofa te maken en later te plaatsen.

Een social sofa is een bestaande betonnen buitenbank die met inspiratie van inwoners wordt ontworpen en daarna met mozaïek wordt bekleed. Als de bank klaar is, krijgt deze een mooie plek binnen de gemeenschap, zodat iedere voorbijganger deze kan bewonderen en benutten.

Het is een burgerinitiatief om de sociale cohesie in de eigen omgeving te versterken. Naast het sociale aspect van elkaar ontmoeten en gezelligheid, kunnen jong en oud elkaar aanvullen op het gebied van creativiteit en inspiratie.

Dat ze in Vollenhove creatief zijn en kunnen samenwerken, blijkt wel tijdens de jaarlijkse bloemencorso’s. Met dit nieuwe initiatief krijgen ook mensen een kans die niet bij een wagenbouwersgroep betrokken zijn. Iedereen kan meedoen.

Om het initiatief social sofa in Vollenhove te onderscheiden van andere reeds bestaande banken, is er tevens gedacht aan de kinderen van basisscholen. Hiervoor zijn andere modellen beschikbaar in de vorm van een poef.

Er is inmiddels een kleine enthousiaste groep mensen uit Vollenhove en omgeving bij elkaar gekomen die dit initiatief wil aanjagen en begeleiden. Het is nog in een begin stadium en er moet nog veel worden geregeld. Alle inbreng en ideeën worden gewaardeerd.

Wie meer wil weten over dit nieuwe project kan een email sturen naar socialsofavollenhove@gmail.com .