Volop keus tijdens de Vrijwilligersmarkt in De Buze

Van links naar rechts: Marieke Weijdema en Jessica van Benthem van Stichting Present Steenwijkerland en Peter Bandringa en Paula Bierma van VIP! Steenwijkerland, onderdeel van Sociaal Werk De Kop. Foto: Nina Clarijs

Er zijn heel veel organisaties in Steenwijkerland waar vrijwilligerswerk kan worden gedaan. De plek waar alles bij elkaar komt is het VIP! (Vrijwilligers Informatie Punt). Het is onderdeel van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop en actief in heel Steenwijkerland. Op 3 september is er een Vrijwilligersmarkt.

De Vrijwilligersmarkt in De Buze in Steenwijk wordt georganiseerd door Stichting Present Steenwijkerland en het VIP. Wim Hultink, voorzitter van Stichting Present Steenwijkerland, en Henk Diphoorn, manager van Sociaal Werk De Kop, zullen de Vrijwilligersmarkt openen.

„Deze markt is een geschikte plek om je te oriënteren op vrijwilligerswerk. Daarnaast is het een mooie gelegenheid voor organisaties om het seizoen te beginnen met het werven van nieuwe vrijwilligers en om de onderlinge contacten te versterken”, zegt Paula Bierma, buurtwerker bij Sociaal Werk De Kop.

Peter Bandringa is vanaf het begin betrokken bij het VIP! „Vrijwilligerswerk is er in veel vormen en er is voor iedereen iets interessant te doen, bijvoorbeeld bij een sportclub, in de zorg, natuur of bij een wijkvereniging. Vrijwilligerswerk is betekenisvol, leerzaam en vooral leuk. Je leert mensen kennen en het staat goed op je CV. Het kan een opstap zijn om een betaalde baan te vinden, maar ook na pensionering kan vrijwilligerswerk veel voldoening geven en betrokkenheid in de samenleving. Om dit nog meer op de kaart te zetten, zijn we druk bezig met een vernieuwingsslag rond het vrijwilligerswerk. Nog meer verbinding en nog meer netwerkkracht!”

Vrijwilligersprijs

Tijdens de vrijwilligersmarkt is er ook dit jaar de mogelijkheid om vrijwilligers aan te melden voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Wie een vrijwilliger of een groep vrijwilligers kent die zo’n extra pluim verdient kan die aanmelden tijdens de markt via de daarvoor bestemde briefjes. Deze kunnen worden ingeleverd in de melkbus op de vrijwilligersmarkt in de Buze. Vrijwilligers kunnen ook worden aangemeld, eventueel met motivatie, voor de vrijwilligersprijs door uiterlijk 30 september een mail te sturen naar vip@sociaalwerkdekop.nl . De prijzen worden uitgereikt rond de dag van de vrijwilliger op 7 december.


Samenwerking

Het VIP! werkt volop samen met Stichting Present Steenwijkerland wat vrijwilligerswerk betreft. „Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak en veel mensen zich aanboden om de helpende hand te bieden, hebben wij dit samen goed op kunnen pakken. VIP en Present vullen elkaar er mooi in aan”, aldus Marieke Weijdema. „De vrijwilligersmarkt die in 2021 is georganiseerd leverde veel mooie matches op. Extra aandacht is er dit jaar voor de seniorvrijwilligers, we doen mee aan het Overijssels project ‘Goed Bezig’ in samenwerking met de PCOB uit Steenwijkerland. Zo is er voor jong en oud wat te doen en te vinden op deze markt. Super belangrijk is ook het ontmoeten en het samenzijn!” Organisaties die dit jaar mee willen doen of meer informatie willen over de vrijwilligersmarkt kunnen contact opnemen met Sociaal Werk De Kop via info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Alle informatie over vrijwilligerswerk in Steenwijkerland is te vinden op de vernieuwde website van het VIP!: www.vipsteenwijkerland.nl .

Nieuws

menu