Volop vertier voor jonge mantelzorgers in Klimbos Paasloo

Lekker klauteren in de boom.

Lekker klauteren in de boom. Aangeleverd

Jonge mantelzorgers uit heel Steenwijkerland hebben zaterdag een supertoffe middag gehad in Klimbos Paasloo. Deze middag werd de kinderen aangeboden door Klimbos Paasloo en georganiseerd vanuit welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop.

„In juni dit jaar werden we benaderd door Michael Schell van Klimbos Paasloo, die met het geweldige aanbod kwam om de jonge mantelzorgers een middag Klimbos aan te bieden. Super sympathiek natuurlijk en we hebben toen gelijk besloten dat dit een mooie kick-off zou zijn voor de Week van de Mantelzorg 2022, die inmiddels dus is begonnen. En prima geslaagd, want de kinderen hebben genoten en wij met hen”, zo vertelt Paula Bierma, buurtwerker bij Sociaal Werk De Kop. „Hier en daar was het best spannend daar hoog tussen de bomen, maar het was vooral superleuk, gezellig en even fijn eruit samen. Dank nogmaals aan het fijne team van Klimbos Paasloo!”

Week van de Mantelzorg

Met de kick-off in Paasloo is de Week van de Mantelzorg gestart. De hele verdere week zal er aandacht zijn voor mantelzorg en mantelzorgondersteuning in Steenwijkerland. Zo zullen de diverse inloopmomenten in de gemeente in het teken staan van mantelzorg en is er donderdag 10 november de grote zorginformatiemarkt en de oplaadbrigade in De Meenthe in Steenwijk. Deze middag wordt om 14.30 uur geopend door wethouder Trijn Jongman. Iedereen is welkom.

Meer weten over jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie heeft soms best impact op hun leven en daarom organiseert Sociaal Werk De Kop met regelmaat een activiteit vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor deze kinderen. Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. De jonge mantelzorgers zijn ook te vinden op Facebook, https://www.facebook.com/jongemantelzorgerssteenwijkerland . Meer info over mantelzorg en mantelzorgondersteuning (voor alle leeftijden) is te vinden via www.sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.