Voor het eerst Gieterse Koningsspelen ‘in eigen huis’

Levend-tafelvoetbal in de pannakooi.

Levend-tafelvoetbal in de pannakooi. Foto: Aangeleverd

OBS De Punter beleefde tijdens de Koningsspelen een ware primeur: voor het eerst werden de spelen gehouden ‘in eigen huis’. Waar voorheen de sportvelden golden als decor, bleek het eigen terrein rondom de school ideaal voor een ochtend vol vertier.

Bijna 200 leerlingen uit Giethoorn en omgeving hadden zichtbaar hun uiterste best gedaan om er tijdens de Koningsspelen zo feestelijk mogelijk uit te zien. Van rood-wit-blauw gekleurde nagels tot de nationale driekleur op de wangen. Ook de Oranje-voetbalshirts kwamen weer uitstekend van pas.

En het weer deed ook nog eens mee. Na een winderige aanloop, zorgde het zonnetje later op de ochtend voor een aangename verwarming. Het waren voor OBS De Punter uit Giethoorn de eerste Koningsspelen in de nieuwe fusieschool. Vorig jaar was het samengaan van ‘Noord’ en ‘Zuid’ weliswaar afgerond, maar kregen onder- en bovenbouw onderwijs nog gescheiden van elkaar.

Sportief programma

Na het Koningsspelen-ontbijt en een gezamenlijke warming-up onder leiding van Jenita Kist volgden de onderbouw (groepen 1 tot en met 4) en de bovenbouw (groepen 5 tot en met 8) beide hun eigen verrassende en natuurlijk sportieve programma. Vooral het autoduwen op de atletiekbaan en het levend-tafelvoetbal in de pannakooi waren prachtige vondsten.

De Punter werd niet alleen geholpen door 18 ouders, maar kreeg eveneens steun van Hendrik Scheffers die het naastgelegen weiland voor een ochtend beschikbaar stelde. Boer Henri Doze was zo aardig om het gras nog even keurig te maaien.

Tussendoor zorgde Plus Ter Schure voor een gezonde snack. Samen met de inhoud van het Koningsspelen-pakket zorgde de supermarkt ook voor het ontbijt.

Pechvogel

Pechvogel van de dag was meester Roel. Die raakte geblesseerd bij het tafeltennis en bracht met een zweepslag een bezoek aan de huisarts.

De Koningsspelen werden landelijk voor de elfde keer georganiseerd. In 2013, toen Willem-Alexander koning werd, was de eerste keer. Het doel is om kinderen in het primaire onderwijs (en hun ouders) te laten zien dat goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. Gemiddeld doen er 1,2 miljoen kinderen van zesduizend scholen aan mee.